phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:15
Старе єврейське кладовище - унікальний пам'ятник в центрі Праги

У Єврейському кварталі Праги знаходиться один з найдавніших єврейських пам'ятників світового масштабу і найбільше зі збережених єврейських кладовищ в Європі - Старе єврейське кладовище, засноване ще в XV столітті.$

З моменту заснування територію кладовища регулярно розширювали, але ці розширення були настільки незначні, що в результаті територія, яку займає кладовищем в даний час, практично збігається з тією, що колись була і в Середні віки.

Місця для поховань на цвинтарі катастрофічно не вистачало, адже євреям не дозволяли ховати померлих за межами гетто, тому досить часто доводилося використовувати одну і ту ж могилу неодноразово: у ній ховали одну людину над іншою. До речі, якщо у вашій родині також сталося горе - померла близька людина, тоді радимо провести його в інший світ гідно. Власне кажучи, кращий спосіб, щоб це зробити - довірити всі турботи щодо організації похорону професіоналам, таким як похоронне бюро, детальніше про яке можна дізнатися онлайн.

Ми ж повернемося до кладовища в Празі і зазначимо, що зараз на цій невеликій території зосереджено близько 12 тисяч надгробків - готичних, ренесансних, барочних, які, перекриваючи і накладаючись один на одного, створюють на обмеженій ділянці землі дивовижне поєднання надгробків і каменів (в деяких частинах Старого єврейського кладовища, за оцінками фахівців, надгробки розташовані один на одному мало не в 9, а то і в 12 шарів).

Поховання на цьому кладовищі були припинені в кінці XVIII століття: останнє датуєтьcя 1787 роком, коли був похований якийсь Мозес Бек. Загальна чисельність всіх похованих на кладовищі перевищує 100 тисяч чоловік (а за деякими даними, і всі 200 тисяч).

Найстаріші надгробки на цвинтарі є звичайними плити з піщанику. Уже пізніше, в XVI-XVII століттях, для виготовлення надгробків замість пісковика стали використовувати мармур.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 851 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]