phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:52
Супрун спростувала черговий кремлівський фейк - "Брехня у промисловому масштабі"

 

 

"Брехня у промисловому масштабі": Супрун спростувала черговий кремлівський фейк

"Росія виробляє брехню у промисловому масштабі.

На цей раз фабрика кремлівських фейків видала новину, що Україна нібито найбільший покупець російських ліків та загальний обсяг експорту фармацевтичної продукції до України склав 60,6 млн доларів за перше півріччя 2018 року.

Звісно, це брехня". – пише Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я. Вона зазначає, що за інформацією Державна служба статистики України у 2018 році (за січень-червень) імпорт російської фармацевтичної продукції становив всього 9,669 млн доларів.

Від загального обсягу імпорту фармацевтичної продукції в Україну за цей час – це лише 1,05%.

Загалом після окупації Криму та з початку розв’язання війни проти України продаж російських ліків в Україну стрімко зменшується. Якщо порівнювати перші 6 місяців 2018 та 2017 років, то об'єм імпорту фармацевтичної продукції з Росії знизився на 31,7% (у грошовому еквіваленті).

Міністерка пише, що МОЗ України працює над внесенням змін до постанови Уряду “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”, щоби заборонити взагалі ввозити російську фармпродукцію.

А також над доповненням Закону України “Про санкції”, які забороняють використання в медичній практиці лікарського засобу, що виробляється на території Росії або правами на який володіє країна-агресор.

Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: брехня у промисловому масштабі, черговий кремлівський фейк, Супрун | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]