phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:47
Суть жіночої логіки вчені нарешті пояснили

 

Що потрібно знати про жіночу логіку? "Жіноча логіка" - не відсутність логічного зв'язку. Це формат мислення, викликаний особливостями жіночого мозку. У нього є свої закони і методи, знаючи які можна переспорити навіть жінку.

"Стать мозку"

Жіноча логіка, яка раніше означала "повну відсутність логіки", отримала сьогодні наукове пояснення. Технології розвиваються і ось у вчених з'явилася можливість вивчити мозок живої людини. Так була виявлена "стать мозку". Магнітно-резонансна томографія (МРТ) показала, що структура і функції мозку різняться в залежності від статі. Жіночий мозок за розміром поступається чоловічому, але набагато складніше організований.

За словами експерта Університету Гете у Франкфурті, Айлін Лудерс, в жіночому мозку більше звивин і вони глибші, ніж у чоловічому. Звідси, як вважає Айлін, у жінок більш висока здатність до мислення, але не до прямолінійного, як у чоловіків, а "звивистого". Звідси і росте коріння жіночої логіки.

Жінка здатна сприймати і аналізувати одночасно більше інформації, більше подробиць, тому її варіанти розвитку подій набагато більш різноманітні. Настільки, що чоловік, чия логіка сконцентрована на конкретному судженні, перестає бачити зв'язок між причиною і наслідком, а висновок здається йому нелогічним.

Візьмемо як приклад типове:Чоловік дуже багато працює. Дружина:" Щось недобре відбувається, де це він блукає? ". З точки зору чоловіка - все очевидно: потрібні гроші, він працює, приходить пізно. Жіноча логіка не стане обмежувати себе настільки банальним і простим варіантом: "Він пізно приходить з роботи, значить, він не поспішає до мене, значить, він не хоче бачити мене, значить, він затримується на роботі, щоб не бачити мене".

Отже, причина знайдена. Для чоловіка ж, що раптово потрапив під підозру - це здасться нісенітницею. Таку відмінність у мисленні і у функціональності мозку пояснюють еволюцією. Чоловік - мисливець, зосереджувався на одній меті. У сильної статі краще розвинена концентрація, орієнтування в просторі. На хранительниці вогнища - жінці, висіли всі інші завдання - будинок, виховання дітей, приготування і турбота про запаси їжі. Тому чоловіча логіка прямолінійна, а жіноча, навпаки, має на увазі варіанти. Як говорив Тургенєв, "для жіночої логіки, двічі два - це стеаринова свічка".

Гіпотетична ситуація: молода дама гуляє з герцогом по саду. Раптом, вона повертається до співрозмовника і просить його зав'язати їй шнурівку на черевиці. Герцог збентежений:

- Але ж він зав'язаний. - Говорить він

- Дурний. - Відповідає йому дама.

Герцог здивований і ображений:

- Чим же я заслужив таке ставлення? - Запитує він.

- Залиште мене! І герцог йде, скаржачись на капризи і недосконалість жіночої статі. Дама ж теж неймовірно засмучена поведінкою свого кавалера. Чому? Герцог прийняв натяк дами буквально.

Аналізуючи її прохання, він забув про три "золотих питання", на які треба відповісти, щоб даму зрозуміти: 1) Що сказала дама? 2) Що хотіла сказати дама? 3) Що вона фактично сказала? Тобто, її безпосередні слова; інформація, яку вона хотіла донести і, грубо кажучи, те, як її слова вплинули на оточуючих.

Продовжуючи розігрувати ситуацію, роз'яснимо нетямущому герцогу ситуацію. Припустимо, що дамі з якихось причин, щоб викликати заздрість або переконатися в уважності кавалера, захотілося, щоб він до неї позалицявся. Але не говорити ж йому про це прямо. Ось вона і "попросила" звернути на себе увагу. За її сценарієм, герцог повинен був скористатися шансом, щоб продемонструвати свою прихильність. Але він, відповідно до прямолінійної чоловічої логіки, чітко відповів на її прохання.

Дійсно, навіщо зав'язувати шнурівку, якщо вона вже зав'язана. Не правильно зрозумілий був і останній натяк, коли дама ще раз дала герцогу шанс проявити почуття, пішовши проти її норовливого рішення. Але герцог знову зрозумів натяк буквально і залишив її, тим самим погіршивши ситуацію.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: суть жіночої логіки вчені нарешті п | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]