phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:49
Топ-10 найромантичніших місць у світі




Наближається День святого Валентина - свято для всіх закоханих. Цей день можна провести, усамітнившись удвох з коханою людиною вдома, а можна відкрити для себе хоча б одне з найбільш романтичних місць планети. Пропонуємо вам рейтинг десяти найромантичніших місць, де варто побувати зі своєю "половинкою".







1. Ейфелева вежа, Париж.
Париж по праву вважається містом кохання. Це найбільш аристократичне, вишукане та романтичне місто Західної Європи. Відвідати Нотр-Дам, піднятися на Ейфелеву вежу, прогулятися Єлисейськими полями, випити кави з круассанами в одному з вуличних бістро, а ввечері, звичайно ж, легкого вина та обов'язково спробувати французьку кухню. А на паризькій площі Jehan Rictus, що на Монмартрі, є незвичайна пам'ятка.
Це стіна, на якій написана всього одна фраза "Я тебе люблю", але 311-ма мовами (і навіть шрифтом Брайля для сліпих). У День святого Валентина закохані випускають тут білих голубів.





2. Будинок Джульєти, Верона.

Надихнутися знаменитою і трагічною історією кохання Ромео та Джульєтти, яку оспівав Шекспір, можна в італійській Вероні. Мільйони закоханих щороку з'їжджаються туди, щоб поцілуватися під "балконом Джульєтти" в стародавньому маєтку, що належав роду Даль Капелло.
За повір'ям, тоді кохання буде вічним. Гарною прикметою вважається і доторкнутися до бронзової статуї героїні, розташованої у дворі будинку (треба потерти її ліву грудь).
Крім того, всі бажаючі можуть зайти всередину і піднятися на сам балкон, а потім залишити намальоване сердечко на стіні.


3. "Місце зустрічі", вокзал Сент-Панкрас, Лондон.

Залізничний вокзал Сент-Панкрас в британській столиці вважається найкращим місцем для призначення побачень – адже саме там розташована романтична скульптура "Місце зустрічі". 9-метрова статуя зображає двох закоханих, які після довгої розлуки зустрілися під годинником. Неподалік висять олімпійські кільця – цього літа Лондон прийматиме Олімпіаду.



4. Могила П'єра Абеляра та його коханої Елоїз, Париж
.
 Хоча кладовище це не те місце, де люди прагнуть провести побачення, паризький цвинтар Пер-Лашез можна сміливо називати винятком. Там варто відвідати могилу П'єра Абеляра та його коханої Елоїз, чия історія надихнула багатьох письменників по всьому світові. Абеляр, відомий філософ, вчений і богослов 12 століття, без пам'яті закохався в свою ученицю - 17-річну красуню та розумницю Елоїзу, яка відповіла на його почуття взаємністю. Вони не могли зустрічатися відкрито і втекли з Парижа в Бретань, де таємно обвінчалися, і Елоїза народила сина. Однак невдовзі дівчина пожертвувала своїми почуттями, щоб не заважати науковій діяльності коханого. Після того, як її розгніваний дядько оскопив Абеляра, вона постриглася в черниці, а він пішов до монастиря ченцем.



5. Центральний парк Нью-Йорка.
Зазвичай Нью-Йорк не викликає романтичних асоціацій. Однак в центрі галасливого мегаполісу розташовано унікальний парк, який вражає тишею і спокоєм. Тут можна замовити кінний екіпаж і удвох прокотитися алеями, влаштувати пікнік біля озера чи просто прогулятися. Центральний парк є найбільш відвідуваним парком у Сполучених Штатах. В рік там буває близько 25 мільйонів людей, однак величезна територія – 4 км завдовжки і 0,8 завширшки – дозволяє завжди знайти собі куточок для усамітнення.

6. Алея поцілунків, Гуанахуато, Мексика.
За традицією, пари, які відвідують так звану Алею поцілунків в мексиканському Гуанахуато, мають зупинитися на третьому кроці і поцілуватися. За повір'ям, це принесе їм 15 років щастя і дозволить уникнути семи років невдач. Традиція пішла з легенди про Ану та Карлоса, які зустріли одне одного і закохалися, однак батько Ани виступив проти цього союзу. Молоді пішли всупереч його волі, і, коли однією ночі чоловік побачив їх разом, то з люті убив свою доньку та Карлоса, який намагався її захистити.




7. Замок Нойшванштайн, Баварія, Німеччина.
Замок-казка, який затаївся в лісах Баварських Альп, став прототипом замку Сплячої красуні у Диснея, джерелом натхнення Чайковського для балету "Лебедине озеро" і втіленням любові Людвіга II до музики Вагнера. У перекладі Нойшванштайн означає "Нова лебедина скеля". Справа в тому, що Людвіг II, за наказом якого було зведено замок, ототожнював себе з одним з персонажів опер Вагнера - Лебединим лицарем. А успадкувавши королівський трон, втілив свою давню фантазію - лебединий замок незрівнянної краси.



8. Скеля Афродити, Кіпр.
Що може бути романтичніше, ніж зустріти схід сонця на місці, де народилася грецька богиня краси та кохання Афродита? За легендами, місце, де вона вийшла з морської піни, розташоване у підніжжя скелі Петра ту Роміу на основній дорозі, що веде з Пафоса до Лімассола.
Закохані вірять, що якщо одного разу скупатися у чарівних хвилях, то вони вже ніколи не розлучаться. Існує також повір'я, що якщо вночі в повний місяць проплисти повз скелі Афродити, то можна знайти вічну молодість.




9. Тадж Махал, Агра, Індія.
Величний індійський мавзолей-мечеть Тадж Махал є не тільки пам'ятником архітектури, а й пам'ятником справжньому коханню. Він був збудований імператором Шах Джаханом в пам'ять про свою дружину Мумтаз Махал, яка померла при народженні 14-ї дитини. Кохана, порадник і близький друг – Мумтаз була поруч з імператором навіть у військових походах, і, коли її не стало, Шах Джахан посивів в одну ніч і ледь не збожеволів від горя. Тоді ж він вирішив увічнити кохання всього його життя в прекрасній усипальниці, рівній якій не було б у всьому світі.




10. Риф-серце, Великий бар'єрний риф, Австралія.
Красою Сердечного рифу (Heart Reef), розташованого на Великому бар'єрному рифі, найкраще милуватися з повітря. Тут символ кохання увічнила сама природа.
Хоча для закоханих відкритий увесь світ, завжди можна знайти несподівані та дуже романтичні куточки десь неподалік.

В Києві варто відправитися на Місток закоханих в Маріїнському парку, чи посидіти у знаменитій "кокорівський" альтанці на Володимирській гірці, яка була улюбленим місцем зустрічі для наших прабабусь і прадідусів.

У Львові неодмінно підійдіть до Балкону закоханих, який розташований на фасадній частині будинку на площі Ринок, 31. Це місце вважається найкращим для освідчення у коханні.
У Харкові найбільш романтичною пам'яткою міста є Пам'ятник закоханим, а одеські парочки приходять до Міського саду, щоб помилуватися "Деревом кохання", на якому слово "любов" написане 65-ма мовами світу.

Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 3115 | Додав: radymo | Теги: День Святого Валентина, найромантичніші місця, світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]