phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:47
Треба просто більше рухатися щоб бути здоровим

Що б бути здоровим, треба просто більше рухатися

Ми всі знаємо, що рух це життя, але багатьох ідея щоденних походів у спортивний зал абсолютно не приваблює.

Однак, дослідники зі шведської школи спорту і науки про здоров’я кажуть, що займатися спортом більше може бути так само просто, як підніматися по сходах кожен день, а не нарощувати тренування до крайності.

«Люди думають, що вони повинні ходити в тренажерний зал і наполегливо тренуватися, щоб стати краще«,- сказав доктор Елін Екблом-бак, автор дослідження. “Але це не повинно бути так складно. Для більшості людей треба просто бути більш активними у повсякденному житті — підніматися по сходах, раніше виходити з метро, їздити на велосипеді на роботу – досить, щоб принести користь здоров’ю. Чим більше ви так робите, тим краще».

Згідно з новим дослідженням, представленим на EuroPrevent 2019, головне бути більш активним. Саме це є одним з кращих способів збільшити довголіття і жити здоровим життям.

Дослідження включало дані про 316 137 дорослих у віці від 18 до 74 років, які перебували під медичним наглядом у період з 1995 по 2015 рік у Швеції. Максимальне поглинання кисню (VO2 Max) використовувалося для оцінки кардіореспіраторної придатності, оскільки VO2 Max вимірює максимальну кількість кисню, яке серце та легені можуть забезпечити м’язам під час фізичного навантаження.

Дослідники також вивчили шведські національні регістри, щоб знайти інформацію про смертність від усіх причин і від серцево-судинних захворювань, які відбулися протягом того ж періоду часу.

В цілому дослідники виявили, що ризик смертності від усіх причин знизився на 2,8%, а серцеві напади знизилися на 3,2%, чим більше збільшувався VO2 Max.

Кожен мілілітр збільшення VO2 Max зменшував ризик смерті і серцевого нападу. Всі вікові групи випробували на собі ці позитивні ефекти, які були характерні як для чоловіків, так і для жінок. «Особливо важливо відзначити, що підвищення фізичної форми було корисним незалежно від початкової фізичної форми«, — сказав Екблом.

Дослідження підкреслює важливість фізичної активності, і показує, що навіть невелике збільшення допомагає людям жити довше.

Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 594 | Додав: adminA | Теги: бути здоровим, більше рухатися | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]