phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:45
Треба вчасно й вдосталь пити щоб узимку не хворіти

 

 

Зима для багатьох з нас, на жаль, пов’язана з частими застудами та недомаганнями. Тому необхідно подбати про зміцнення життєвих сил організму, щоб добре почуватися та успішно протистояти різноманітним захворюванням, у першу чергу інфекційним, до яких особливо вразливий організм у цей час.

Як це зробити?

Спершу звернемо увагу на водний режим, який, як виявляється, вимагає певної корекції у зв’язку з деякими сезонними особливостями.

Потреба в енергії

Водний баланс організму слід підтримувати будь-якого сезону, і холодна пора – не виняток. Хоча здається, що взимку ми п’ємо менше, особливо порівняно з літом. Однак у холодну пору багато енергії витрачається організмом на зігрівання. І частину цієї енергії ми отримуємо саме з напоями.

Адже все, що ми п'ємо, містить не тільки воду, а й корисні речовини та мікроелементи. Наприклад, у молоці є білок і жири, в газованій воді і соках - вуглеводи.

Коли ми зігріваємось, рухаючись, найпростіше отримати необхідну енергію саме за рахунок вуглеводів, причому таких, що швидко засвоюються. Так що і взимку не завадить зробити кілька ковтків солодкої газованої води - наприклад, Coca-Cola, що містить натуральний цукор.

Правильна терморегуляція

Правда, робити це бажано не на вулиці у морозну погоду, та не відразу прийшовши з морозної вулиці у тепле приміщення. Спершу, попри відчуття спраги, обов’язково слід зняти верхній одяг. При правильній терморегуляції взимку ми не будемо сильно пітніти, атож втрачати багато рідини.

Для цього не варто одягатися тепліше, ніж цього вимагає погода за вікном. На перегрівання організм реагує потовиділенням для власного охолодження. Тоді хочеться пити, щоб відновити водний баланс.

Отже, не бійтеся замерзнути, підбирайте одяг по погоді. Навіть якщо раптово похолодає, завжди можна трохи більше порухатися, - це й для організму краще, ніж зайве пітніти.

Недостатньо зволожене повітря

Більшість сучасних обігрівачів взимку пересушують повітря у приміщеннях і від цього організм людини також страждає. Недостатньо зволожене повітря тому є причиною збільшення гідратації. Атож якщо хочете пити - пийте.

Пити можна хоч звичайну воду. Але людина вживає більше рідини, якщо вона має який-небудь смак. Це можуть бути соки, компоти, солодкі газовані напої - що кому подобається. Також взимку давайте чай, компот або інші напої дітям і літнім людям. У них у силу вікових особливостей відчуття спраги не відразу дає про себе знати. Їм про це не зайвим буде нагадати.

Будьте здоровими!

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: узимку не хворіти, вчасно й вдосталь пити | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]