phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:22
Українським роботодавцям доводиться адаптуватися до міленіалів - нові цінності

 

В активне життя входять міленіали - самовпевнена молодь, яка не зважає на авторитети, не тримається за робоче місце і звільняється, щойно відчує нудьгу, пише журнал Новое Время.

Хто такі міленіали

Для 21-річної Марини Демиденко, студентки Київського національного економічного університету, міжнародна консалтингово-аудиторська компанія EY зі штаб-квартирою в Лондоні - шосте за рахунком місце роботи. Демиденко почала підробляти з 16 років заради додаткових грошей до стипендії і цікавого досвіду.

Вона - типовий представник покоління Y, тобто міленіалів. Так називають тих, хто став активним членом суспільства у третьому тисячолітті. Зазвичай до них відносять тих, хто народився у період між 1981 і 2000 роками. На відміну від покоління X, народженого між 1961 і 1981 роками, з його консервативними цінностями, прагненням до безпеки і дотримання традицій, для Y важливі цінності прогресу - розвиток, успіх, універсалізм. Міленіали готові не лише легко переходити з компанії в компанію, але й кардинально змінювати напрямок своєї діяльності.

Про те, що міленіалів складно змусити щось робити - лише мотивувати, говорить багато експертів. Номінальний статус людини в компанії для них уже не є аргументом: люди цього покоління не підуть за тим, хто не є для них авторитетом.

Причому для того, щоб заслужити авторитет у їхніх очах, одних лише глибоких знань своєї справи мало. Потрібно також проявляти повагу до команди, виконувати взяті на себе зобов'язання і просто бути людяним.

У цілому, міленіали погано вписуються в жорстку службову ієрархію, віддаючи перевагу спілкуванню в команді на рівних. Для них важливо не просто мати можливість висловитися, а бути почутими.

Не менш значущою для них стає відповідність цінностей компанії особистим цінностям. А ось питання матеріальної винагороди відходить на другий план.

Інакше, ніж їхні попередники, міленіали сприймають і процес побудови кар'єри. Замість того, щоб дертися по посадових сходах вгору, вони часто віддають перевагу горизонтальному переміщенню в межах однієї компанії.

Чому работодавцям потрібно змінюватися

Вже сьогодні представники покоління Y становлять майже третину світового ринку праці, а до 2025 року їх частка складе близько 75% усього зайнятого населення. Прихід людей нової формації, які кардинально відрізняються від попередників, змушує компанії переглядати підходи до управління персоналом та навіть структури, зазначають експерти.

Ще одна відмінність "ігреків" від попереднього покоління, яку не можуть не враховувати роботодавці, - їхня непохитна впевненість у власних силах і виклики на межі неможливого. Нові проекти і завдання для людей цього типу - як наркотик, без якого їхній інтерес швидко згасає.

Конкурувати за найкращих з найкращих міленіалів компанії будуть не лише між собою, але ще й з усім світовим ринком, який пропонує зарплати у валютному еквіваленті. Еміграція, що з року в рік набирає обертів, більшою мірою пов'язана якраз із представниками цього покоління.

Категорія: Поради щодо працевлаштування | Переглядів: 1222 | Додав: adminA | Теги: міленіали, роботодавці, нові цінності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]