phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:13
Унікальний електронний сервіс запроваджує МОЗ

 

Представники Міністерства охорони здоров'я України, державних і громадських організацій та учасники публічної ініціативи з електронізації сфери охорони здоров'я підписали другий Меморандум щодо співпраці у створенні системи E-Health в Україні. Про це повідомляє Укрінформ.

"У нас є дуже чітка мета - якомога скоріше розпочати реформу системи охорони здоров'я. Ми хочемо розпочати реформу одразу з E-Health, тому що усвідомлюємо, що будь-який компроміс між онлайн і папером закінчується перемогою паперу. І ми будемо робити все для того, щоб реформа почалася одразу онлайн. Ми підписуємо другий технічний меморандум щодо розвитку E-Health у нашій країні. Це документ, який показує, який конкретно продукт ми хочемо зробити, аби розпочати реформу охорони здоров'я і які терміни виконання цього документа", - заявив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк.

Він розповів, що до ініціативної групи з розробки першого електронного сервісу E-Health в Україні входять понад 120 осіб, серед яких є експерти, лікарі та фахівці з IT, які дуже конструктивно працюють. "Я дуже вдячний групі, що всього за місяць ми вийшли на такий документ", - зазначив Ковтонюк.

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків у свою чергу нагадав, що розробка системи ProZorro також починалася з підписання меморандумів, а тепер отримує нагороду за нагородою, тому що це є революційний підхід. За його словами, розробка електронних сервісів в сфері охорони здоров'я є ще складнішим завданням, але ініціативна група не йшла у фарватері інших країн.

"Ми створили своє рішення, яке є кращим і випереджає багато рішень у світі. В описі вимог до продукту досить детально прописано взаємодію пацієнтів, лікарів з МОЗ і та адміністративна інформація, яка необхідна, щоб на практиці розпочати реформу", - зазначив Шимків.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у свою чергу зазначила, що з нового року МОЗ планує перейти на новий принцип фінансування надання медичної допомоги на первинному рівні, а ефективний контроль коштів можливий лише за умови створення електронних сервісів.

"Ми знаємо, що велика частина корупційних схем - це людський фактор. Коли буде електронна система надання, фінансування і контролю якості послуг, його можна буде уникнути. Це буде перший крок, а згодом буде побудована глобальна система E-Health у системі охорони здоров'я", - зазначила Супрун.

Раніше повідомлялося, що на прийом до міністра охорони здоров'я тепер можна записатися через інтернет.

Також МОЗ відкриє кол-центр, де можна буде отримати консультацію лікаря замість того, щоб викликати додому швидку допомогу.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: унікальний електронний сервіс, Моз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]