phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:04
Увага ! Заражені томати

В Україні виявили майже 30 т заражених томатів

Державна служба з карантину інформує, що 13.02.2012 року інспекторами Державної інспекції з карантину рослин по Тернопільській області було затримано вантаж томатів свіжих, які надійшли з Туреччини. Причиною затримки стало виявлення в даному вантажу карантинного для України шкідника - південноамериканської томатної молі. Загальна кількість заражених томатів - 19 тонн. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Після фітосанітарної експертизи в Тернопільській обласній карантинній лабораторії, було проведене знезараження даного вантажу. Крім цього, ідентифікацію цього шкідника підтверджено висновком фітосанітарної експертизи Центральної науково-дослідної карантинної лабораторії Укрголовдержкарантину.

Також 13.03.2012 р. південноамериканську томатну міль виявили і державні інспектори Одещини. Зараженою виявилась партія свіжих томатів, кількість яких склала - 18,9 тонн.
·
 Томати надійшли з Туреччини на адресу однієї з компаній м. Одеси. Присутність карантинного шкідника підтвердили в Одеській зональній карантинній лабораторії. Заражений вантаж також було затримано та направлено на знезараження.

Наразі, по факту цих випадків виявлення південноамериканської томатної молі підготовлені та відправлені нотифікаційні повідомлення до НОКЗР Туреччини.

Також турецьку сторону офіційно попереджено про те, що у випадку чергового виявлення південноамериканської томатної молі у вантажах з Туреччини, їх будуть повертати відправникам. 


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1913 | Додав: adminA | Теги: Заражені томати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]