phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:12
В ожині знайшли ліки від раку

 

Речовина, яка у великих кількостях міститься в лісових ягодах, овочах, фруктах і червоному вині , може знищувати ракові клітини, не завдаючи шкоди здоровим клітинам крові.

Про це “Народна Правда” пише з посиланням на Healthy Style.

На думку вчених із Медичної школи Піттсбурзького університету, ця хімічна сполука може лягти в основу нових, менш токсичних препаратів для лікування деяких форм лейкозу і лімфоми.

У своєму дослідженні вчені використали одну з найбільш поширених різновидів антиоксидантів антоцианидинов ціанідин-3-рутинозид (C-3-R), отриманий з ожини. Як з’ясувалося, вплив невеликих концентрацій C-3-R протягом 18 годин призводив до загибелі 50% колонії клітин мієлоїдного лейкозу. Збільшення концентрацій антиоксиданту викликало загибель всіх злоякісних клітин. Клітинні лінії інших різновидів лейкозу і лімфоми реагували на C-3-R подібним чином.

Вивчаючи механізм впливу C-3-R на злоякісні клітини, дослідники встановили, що дана речовина призводить до акумуляції в мітохондріях клітин активних сполук кисню, що, в свою чергу, запускало процес запрограмованої загибелі клітин апоптозу. Водночас, вплив C-3-R на нормальні клітини крові не призводив до подібного ефекту: навпаки, як і інші антиоксиданти, C-3-R захищав клітини від негативного впливу вільних радикалів.

За словами одного з авторів дослідження — доктора Сяо-Мін Іня наявність C-3-R в продуктах природного походження дає підстави розраховувати на те, що ця речовина безпечна для людини навіть у великих концентраціях. Таким чином, вона представляє безперечний інтерес як можлива основа для нових, менш токсичних порівняно з сучасними засобами хіміотерапії раку, ліків. В найближчому майбутньому дослідники мають намір відтворити антиракові властивості ціанідин-3-рутинозид в експериментах на тваринах.

Нагадаємо також, дослідники з Університетського коледжу Лондона встановили, що в кілька разів збільшити ризик раку шлунка може прийом таблеток від печії.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: ліки від раку, ожина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]