phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:12
Вбереже від інфаркту простий продукт

 

Простий продукт, який вбереже від інфаркту

У Канаді наукові фахівці Дослідницького центру біотехнологій при Лікарні Святого Михайла опублікували статтю про те, що для профілактики серцево-судинних захворювань дуже важливо вживати продукти з високим рівнем ненасичених жирів і, зокрема, оливкову олію. Доводи дослідників на цей рахунок наводяться в Defense News.

Канадські дослідники змогли переконатися в тому, що вживання оливкової олії активізує білок плазми крові аполіпотпротеїн A-IV (ApoA-IV). Вплив цього компонента на процес кровотворення забезпечує захист організму від інфаркту та інсульту, установили вони.

Експерти заявили про те, що ApoA-IV припиняє дію мембранного білка глікопротеїну IIb/IIIa, тим самим блокуючи активність тромбоцитів, небезпечних для серця і судин. Висока активність тромбоцитів посилює процес згущення крові, що загрожує закупоркою судин і тромбозами, здатними стати провокаторами судинних патологій, включаючи інсульти та інфаркти. За статистикою, в сучасному світі саме подібні серцево-судинні порушення є найчастішою причиною смерті.

«При вживанні продуктів, що містять ненасичені жири, кров полегшується завдяки включенню ApoA-IV», – повідомили автори проекту.

Нагадаємо, що найвищий ризик тромбів і судинних нападів спостерігається після нічного пробудження, коли кров у судинах і артеріях більш густа.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: від інфаркту, простий продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]