phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:03
Вбережуть від інсульту ці 10 продуктів

 

Всім відомо, що харчування є основним чинником, який впливає на стан здоров'я людини. Раціон харчування може як зміцнювати його, так і сприяти розвитку різних захворювань.

Існує ряд продуктів, які можуть привести до закупорки артерій. При цьому, порушується кровообіг і з'являються серцево-судинні захворювання. Вони і можуть привести людину до передчасної смерті.

У той же час є продукти, які допомагають очистити артерії та вени. Портал "Новости Ю" поділився 10 корисними продуктами, які вбережуть від серцево-судинних захворювань.

1. Часник

Перше місце в списку займає часник. Його з упевненістю можна назвати головним з них. Часник сприяє зниженню рівня поганого холестерину і підвищення хорошого. Він допомагає нормалізувати кровообіг і впоратися з гіпертронією.

2. Вівсянка

Вівсянка нормалізує травлення і наповнює енергією. Вона перешкоджає накопиченню холестерину і запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.

3. Яблука

Яблука містять пектин, який здатний з'єднуватися з холестерином. А флавоноїди, які містить цей фрукт, на 50% знижують ризик серцево-судинних захворювань.

4. Риба

Риба багата на Омега-3 жирні кислоти. Вони допомагають очистити артерії. Омега-3 міститься в лососі, скумбрії, тунці, сардинах.

5. Куркума

Вона містить куркумін, який є справжнім захисником серця.

6. Шпинат

Шпинат містить велику кількість вітамінів А і С. Ці вітаміни знижують ризик виникнення атеросклерозу і запобігають окисленню холестерину.

7. Горіхи

Вони очищають судини. У раціон вчені рекомендують включити мигдаль, арахіс, фундук і пекан.

8. Оливкова олія.

Вона відіграє важливу роль в профілактиці серця.

9. Помідори

Помідори - це джерело лікопіну, який відноситься до антиоксидантів. Він перешкоджає відкладенню поганого холестерину.

10. Гранатовий сік

Те, що гранатовий сік містить велику кількість антиоксидантів, робить його ефективним засобом лікування атеросклерозу.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: вбережуть від інсульту, і 10 продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]