phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:33
Вчені назвали найшкідливіші продукти для здоров'я


Вчені назвали чотири найбільш шкідливих для здоров'я продукту - сіль, цукор, вершкове масло і білі вуглеводи (продукти на основі білої муки).
Особливо шкідливим вчені визнали вершкове масло. Як заявляють експерти, вершкове масло складається з ненасичених жирів, які сприяють виникненню таких недуг, як ожиріння, захворювання серцево-судинної системи, хвороба Альцгеймера і навіть деяких форм раку. Даний вид продукту вчені радять замінювати оливковою олією, що запобігає інсульт.

Другим за категорією небезпеки визнані білі вуглеводи. До білих вуглеводів відноситься білий хліб, макарони та інші продукти на основі білої муки, які не містять найважливішого компонента здорового харчування - клітковини. Цукор і сіль також призводять до проблем зі здоров'ям, тому їх вчені рекомендують заміняти спеціями, травами і навіть медом.

Із заявою учених не згодні лікарі. Останні в свою чергу вважають, що будь-який з цих видів продуктів потрібно розглядати в двох контекстах - корисний і шкідливий. Адже як відомо, що навіть отрута в малих дозах може бути корисною, а корисний продукт у великих дозах - шкідливий. Лікарі дієтологи не поспішають однозначно стверджувати, що споживання цих продуктів необхідно припинити.

На думку дієтологів, дуже часто зустрічаються ситуації, коли у людини є індивідуальна непереносимість якогось продукту - тоді його вживання категорично заборонено. Але якщо брати населення взагалі, то тут важливі повноцінність і збалансованість раціону. Якщо повністю виключити зі свого меню вуглеводи. Обмежитеся одними білками тоді отримаєте додаткове навантаження на нирки і печінку, оскільки білок у великій кількості токсичний. Крім того, вуглеводи - двигун енергетичних процесів в організмі. Виключити його - наш мозок, наші м'язи перестануть працювати. Але все має бути в міру, щоб не з'являлися зайва вага, висипання на шкірі й інші проблеми.

Подібна ситуація і з іншими продуктами зі списку небезпечних, наприклад, вершковим маслом. Воно не містить шкідливий холестерин. Однак у той же час 30 грамів вершкового масла на тиждень рятують нас від туберкульозу - це доведений факт. Вершкове масло необхідно і жінці дітородного віку, так як в цей час організм активно витрачає жири на вироблення стероїдних гормонів, і їх втрату потрібно заповнювати.

Аналогічна ситуація і з сіллю: надлишок може призвести до набряків і застійних ситуацій. Але позбавляючи організм солі, ми порушимо нормальне функціонування сольового обміну. А шматочок цукру може швидко допомогти, коли паморочиться голова при гіпоглікемії.

Таким чином, лікарі дієтологи рекомендують обережніше ставитися до подібних категоричних заяв, що рекомендують повністю відмовитися від тих чи інших продуктів.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 2281 | Додав: radymo | Теги: здоров'я, найшкідливіші продукти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]