phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:06
Ведуть до нарцисизму помилки у вихованні

 

Якщо ви не палаєте бажанням мати самозакохану дитину, то не старайтеся в надмірно високих оцінках її діяльності. Такі дані були отримані в новому спільному дослідженні учених з Університету штату Огайо і Університету Амстердама.
Метою дослідження було вивчення причин розвитку нарцисизму. У дослідженні взяли участь 565 дітей у віці від 7 до 11 років і їх батьки. За період дослідження усі його учасники (діти і батьки) проходили 4-кратне психологічне опитування з інтервалами в 6 місяців.

Серед питань для батьків було прохання оцінити за спеціальною шкалою, наскільки, на їх думку, їх власна дитина є прикладом для наслідування інших дітей. Також і батьків, і дітей запитували про те, наскільки сильно, на їх погляд, папи і мами показують дитині, що люблять його.

Важливо відмітити, що дослідники відділяли дітей, що мають розвинене почуття самоповаги, від дітей з ознаками самозакоханості - нарцисів.

Корінна відмінність між ними полягає в тому, що людина з високою самооцінкою оцінює себе високо, але не вище навколишніх людей, на відміну від нарцисів, що вважають себе особливими.

За результатами оцінки дослідження були отримані дані, які прямо вказують на зв'язок між високими балами за шкалою нарцисизму у дитини і думкою їх батьків про його винятковість, - "наша дитина гідна більшого, ніж навколишні діти".

Причому часто батьки бажали тим самим не виховувати в дитині самозакоханість, а лише підвищити її самооцінку.

В ході дослідження було також відмічено, що самоповагу піднімають саме прояви батьківської любові і теплоти по відношенню до дитини, але не її завищена оцінка.

На закінчення хочеться додати, що залишилося дочекатися результатів нових досліджень, що доводять ефективність в зміні підходу батьків до виховання дітей на основі нових фактів, отриманих в цьому дослідженні.

Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 1239 | Додав: adminA | Теги: до нарцисизму, помилки у вихованні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]