phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:56
Ви не сприймаєте серйозно небезпечні симптоми

Люди часто ігнорують багато небезпечних симптомів. Якщо щось болить, значить, ти живеш.

Ми настільки добре засвоїли значення цих слів, що навчилися ігнорувати багато небезпечних симптомів. Це може траплятися з вами кожен день, але ви і не подумували звернутися до лікаря.

Слабкість в руках і ногах

Слабкість в руках і ногах або оніміння обличчя можуть бути провісниками інсульту, особливо якщо ці симптоми проявляються з одного боку тіла. Те ж саме стосується запаморочення і проблеми з рівновагою.

Не чекайте наступних ознак інсульту у вигляді сильного головного болю, тривоги і проблем з мовою, краще відразу викликайте швидку.

Біль в грудях

Пережити ниючий біль в грудній клітці – не проблема, особливо для жінок, які навіть серцевий напад можуть не помітити. А адже біль у грудях, особливо якщо він супроводжується поколюванням, пітливістю і задишкою, може означати саме цей загрозливий стан.

Високий тиск та біль у грудині навіть при фізичній активності не є нормальним явищем. І якщо біль триває довше, ніж кілька секунд, а також повторюється час від часу, не зволікайте і зверніться до лікаря.

Набряк ніг

Набряк і біль в ногах можуть свідчити про тромбоз глибоких вен – стан, при якому у венах (частіше в ногах і області тазу) утворюються згустки крові. Вони можуть відірватися і переміщатися по судинах через серце, поки не потраплять в легені і не викличуть легеневу емболію.

Особливо часто набряклість і почервоніння з’являється після тривалого сидіння або перебування в ліжку. Якщо при цьому встати і потягнути пальці ніг вгору, то з’являються хворобливі відчуття. Але не варто покладатися тільки на це, тромбоз – серйозне захворювання, яке потребує професійного лікування.

Кров в сечі

Каламутна сеча, печіння або кров при сечовипусканні можуть позначати наявність каменів в нирках. Ці кристали мінералів і солей подорожують сечовиділенням і довгий час можуть не видавати себе ні єдиним симптомом. І тільки коли з’являється ріжучий біль в попереку, а кров у сечі стає помітнішою, люди звертаються до лікаря.

Діагностувати камені можна за допомогою рентгену або ультразвуку. Багато з них можуть виходити разом з сечею, що може виявитися дуже болючим процесом. А в деяких випадках потрібна операція.

Задишка

Будь-які проблеми дихальної системи повинні отримати оцінку спеціаліста, будь це задишка, хропіння, хрипи або свист при диханні.

Існує безліч причин ускладненого дихання – від астми до хвороб легень і алергії. Також у цьому списку деякі серцево-судинні захворювання, аневризма грудної аорти, хвороби нервової системи та онкологія. А якщо задишка супроводжується мокрим кашлем і тим більше лихоманкою, швидше за все, це бронхіт або пневмонія. У будь-якому випадку, у вас є час звернутися до лікаря.

Суїцидальні думки

Вам здається, що життя втратило сенс? Вас нічого не радує, і час від часу проскакують суїцидальні думки? Думки про те, що з близькими може трапитися щось погане, не дають спокою? А адже це ознаки загострення депресії, боротися з якою під силу тільки професійному психотерапевту.

Не бійтеся звернутися за допомогою.

Депресія – це не вигадка, а хвороба, від якої є ліки. Так навіщо мучити і мучити себе, якщо рішення так близько?

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 643 | Додав: adminA | Теги: серйозно, небезпечні симптоми | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]