phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:17
Вибираємо масаж: тайський, китайський або гавайський

 

Цілюща сила масажу відома з найдавніших часів. Розтирання плеча, забитого в полюванні на мамонта, або погладжування голови, яка розболілася - всі ці нехитрі маніпуляції приносили полегшення і заспокоєння.

З плином часу видів масажу ставало все більше. Умовно їх можна поділити на лікувальні та гігієнічні, ручні і апаратні, а також на масажі певних частин тіла. І якщо раніше нам добре був відомий лише класичний варіант, який виконується міцними руками масажистів в поліклініках і санаторіях, то зараз пік інтересу доводиться на "нетрадиційні" маловідомі типи масажу. Наприклад, дуже популярним є антицелюлітний масаж у Львові, який професійно вам зроблять в косметичному центрі "Жанві", детальну інформацію про який ви знайдете на порталі janvi.com.ua.

Китайський масаж в нашій країні набув популярності дещо раніше своїх екзотичних побратимів. Ще на початку 90-х років минулого століття, коли ринок заполонили різні медичні кооперативи і оздоровчі центри, фахівці з китайського масажу активно лікували населення.

Суть китайського масажу зводиться до впливу на енергетично активні точки людського тіла. Кожна точка відповідає за роботу певного внутрішнього органу. Так, наприклад, масаж точок, розташованих в скроневих западинах, знімає головний біль. Масаж ніздрів підвищує імунітет. А масаж попереку зміцнює нервову систему і оберігає нирки від хвороб.

Принцип класичного тайського масажу (Nuad in Thai) полягає у впливі на енергетичні лінії, що проходять через тіло людини. Натискання, скручування і розтягування - три кити тайського масажу. Цей масаж схожий з китайським у підході до впливу не тільки на фізичне, а й на душевне здоров'я. Адже згідно з давнім вченням, одне неможливе без іншого. У традиційному тайському масажі не використовуються креми або масла, максимум - трав'яні екстракти. Хоча в більш сучасних відгалуженнях існують практики масляних масажів, які зберігали принцип локального енергетичного впливу.

Для отримання позитивного ефекту необхідно повне розслаблення і довіра до майстра - саме тоді можливе досягнення головної мети - гармонізації всіх систем організму і відновлення внутрішнього балансу. Найменш відомий з перерахованих - гавайський масаж Ломі Ломі Нуї. Цей древній масаж, який народився на полінезійських островах багато століть назад, дарує повне очищення організму від негативної психічної енергії. Назва його перекладається як "дотик м'яких лапок задоволеного кота" (за іншими даними - "погойдування на ласкавих хвилях"). І це не просто масаж, але ціле урочисте дійство, що поєднує в собі музикотерапію, маслотерапія і власне масаж. Майстер впливає на все тіло пацієнта, опрацьовуючи всі групи м'язів, знімаючи внутрішні утиски. Після сеансу гавайського масажу настає позбавлення від нанесених тривог і дріб'язкових турбот. Душа очищається, і після глибокого розслаблення з'являється оновлена чиста енергія для подальшої успішної життя.

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 1257 | Додав: radymo | Теги: Львів, антицелюлітний масаж | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]