phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:56
Від геморою - 5 кращих домашніх засобів

-

 

5 кращих домашніх засобів від геморою
Геморой – це серйозне захворювання, що значно
ускладнює життя. Основні симптоми геморою — біль, сильний свербіж, складності з сидінням. Але особливо не лякайтеся, адже лікування геморою допоможе полегшити прояв неприємних симптомів. Як лікувати геморой? Пройти обстеження у лікаря, слідувати його рекомендаціям, не забуваючи використовувати при цьому і домашні засоби від геморою.

Геморой та його види

Зазвичай геморой, він же гемороїдальний вузол, викликають постійне піднімання тягарів, ожиріння або інше постійне навантаження. Це дуже поширене захворювання. За статистичними даними, тільки в США близько 75% відсотків населення страждає гемороєм в певний період життя. Але, як правило, хвороба минає за кілька тижнів сама по собі, або завдяки використанню домашніх лікарських засобів. Втім, постарайтеся не мити милом область ануса, коли проводите лікування геморою. Це серйозна хвороба і краще знати про неї більше.

Геморой буває двох видів – зовнішній і внутрішній. Внутрішній геморой розвивається в анусі або прямій кишці, а зовнішній — поза заднього проходу. Зовнішній геморой — найбільш поширений і прикрий. Симптоми геморою зовнішнього проявляються болем, сильним свербінням і ускладненням сидіння. Але не варто сильно турбуватися — ми підкажемо, як лікувати геморой в домашніх умовах.
Симптоми геморою

    Неприємний свербіж у ділянці ануса, сильне подразнення і біль.
    Постійна поява крові при спорожнюванні кишечника.
    Надзвичайно болюча дефекація.
    Болючий, сверблячих вузол в області заднього проходу.
    Набрякання тканин навколо ануса.
    Протікання фекалій.

Геморой може бути більш болючим, ніж здається. Але він не є небезпечним для життя, так як не несе великої загрози. Іноді лікування геморою навіть не обов’язково, адже хвороба часто проходить сама по собі. Втім, якщо вас часто турбує геморой, варто задуматися. Можливо, відбувається розвиток хвороби, а значить симптоми геморою поглиблюються. Вони часто будуть схожі з анемією, і супроводжуватися такими симптомами, як слабкість і блідість шкіри, зважаючи на втрати крові.
Причини розвитку геморою

Існує безліч факторів розвитку хвороби, які експерти визначають як критичні. При цьому абсолютно точних причин розвитку геморою немає. Лікарі швидше говорять про можливі причини геморою.

До можливих факторів появи геморою відносять:

    Сидіння тривалий час (на стільці, твердій поверхні або особливо у туалеті).
    Наявність геморою у когось в сім’ї (спадковий фактор).
    Додаток значних зусиль при дефекації.
    Хронічні запори.

Простіше кажучи, геморой може бути генетичним захворюванням і перейти від батьків до дитини. І якщо в одного з ваших батьків хвороба має місце, ваші шанси захворіти теж збільшуються. Прискорити розвиток геморою може регулярне підняття тягарів, ожиріння, або інші постійні навантаження.

Більше того, тривале перебування на ногах, регулярні заняття анальним сексом, а також діарея можуть сприяти подальшому розвитку захворювання. Ризик розвитку геморою збільшується також у вагітних. Справа в тому, що при збільшенні матки вона починає тиснути на вену в товстій кишці, викликаючи її розширення і подальше запалення у вигляді геморою.
Діагностика геморою і його ускладнення

Діагностувати геморой нескладно, так як найчастіше для цього достатньо зовнішнього огляду заднього проходу. Незважаючи на це, лікар може попросити хворого пройти різні обстеження. Це необхідно для підтвердження діагнозу і перевірки наявності інших порушень в анусі. Головним тут буде пальцеве ректальне дослідження. У ході його виконання доктор вводить в пряму кишку одягнений в рукавичку і змащений маслом палець.

Якщо лікар знаходить аномалії, то зазвичай просить пройти додатковий тест під назвою ректосигмоїдоскопія. Він полягає у використанні волоконно-оптичної камери (сигмоїдоскоп) для діагностики внутрішнього геморою. Після проходження всіх цих тестів лікар може однозначно діагностувати будь-яке захворювання, пов’язане з зовнішнім або внутрішнім гемороєм.

Додаткові ускладнення при геморої зустрічаються рідко. Але можуть мати місце кровотеча, утворення тромбів у роздутою вени, або втрата крові, яка може викликати залізодефіцитну анемію. Як правильно лікувати геморой з ускладненнями, підкаже тільки досвідчений лікар.
Домашні засоби від геморою

Геморой, або гемороїдальний вузол, є здуттям вен в анусі і прямій кишці. Головні симптоми геморою — біль, свербіж та ректальні кровотечі. Щоб від них позбутися, вам слід знати, як лікувати геморой на ранніх етапах. Радимо використати наступні домашні засоби від геморою.
1. Лікування геморою за допомогою гамамелісу віргінського

Гамамеліс віргінський – це природний протизапальний засіб, який здатний вилікувати багато симптоми геморою. Наприклад, такі симптоми геморою, як свербіж, біль і здуття вен.

Як лікувати геморой за допомогою гамамелісу віргінського

Нанесіть гамамеліс на гемороїдальний вузол. Радимо використовувати його в рідкій формі — так легше проводити лікування геморою. Також речовину гамамеліс можна знайти в спеціальних серветках проти свербіння і милі (запитуйте в аптеках).
2. Лікування геморою за допомогою алое вера

Згідно з дослідженням Клівлендської клініки, алое вера є природним протизапальним засобом, здатним вилікувати безліч запальних процесів на шкірі. В тому числі і геморой!

Як лікувати геморой за допомогою алое вера

Натуральний гель алое вера без домішок наносите тричі на день на хвору зону для лікування геморою. Однак, переконайтеся, що у вас немає алергії на алое вера.

Для цього спочатку нанесіть засіб на будь-яку іншу ділянку шкіри. Втирайте трохи гелю (розміром з монету) на передпліччя, і зачекайте 24-48 годин. Він безпечний при відсутності будь-якої реакції.
3. Лікування геморою за допомогою теплої ванни з англійською сіллю

Немає нічого кращого для розслаблення і полегшення болю, ніж тепла ванна. Насправді, вона дуже корисна і для полегшення подразнення при геморої. Особливо, якщо додати у ванну англійську сіль.

Як лікувати геморой за допомогою теплої ванни з англійською сіллю

Найефективнішим буде приймати теплу ванну з додаванням англійської солі протягом 20 хвилин після кожного спорожнення кишечника. Вам не обов’язково наповнювати для цього велику ванну — можете приготувати маленьку ванночку в тазику або придатній для цих цілей мисці. І присісти на деякий час, повторюючи процедуру кілька разів на тиждень.
4. Лікування геморою за допомогою холодних компресів

Полегшіть симптоми геморою, використовуючи холодні компреси. При наявності великого хворобливого геморою прикладайте до анусу міхури з льодом або холодні компреси. При цьому не забудьте загорнути крижані бульбашки тканиною або паперовим рушником. Не прикладайте їх до шкіри безпосередньо!

Як лікувати геморой з допомогою холодних компресів

Прикладіть міхур з льодом або холодний компрес до анусу, тримайте їх щоразу близько 15 хвилин. Таке лікування геморою кілька разів в тиждень може бути дуже ефективним.
5. Лікування геморою за допомогою спеціальних серветок

Використовуйте вологі серветки замість звичайного туалетного паперу, який може погіршити стан існуючого геморою.

Як лікувати геморой за допомогою спеціальних серветок

Після спорожнення кишечника скористайтеся спеціальною вологою серветкою. Вибирайте серветки із заспокійливими і антигемороїдальними компонентами, особливо з вмістом гамамелісу віргінського або алое вера. Важливо те, що всі зазначені засоби від геморою повністю натуральні. А значить побічна дія виключена!

Симптоми геморою не з найприємніших. Але сподіваємося, наша стаття дала вам загальне поняття того, як лікувати геморой. Дотримуйтесь всіх приписів лікаря, застосовуйте зазначені засоби від геморою, і вам вдасться позбавитися від нього за короткий період часу. Крім того, робіть зарядку і намагайтеся довго не сидіти, щоб позбутися від неприємної хвороби назавжди. Пам’ятайте, правильне лікування геморою, і використання природних засобів незабаром допоможуть вам досягти хороших результатів.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: 5 кращих домашніх засобів, геморой | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]