phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:06
Відкриття ізраїльських науковців допоможе вирішити проблему фертильності. А у Франції і Німеччині вже перемагають вірус Ебола

 

Ідо Ефраті розповідає в "Гаарец" про відкриття ізраїльських вчених, яке може збільшити шанси жінок завагітніти за допомогою гормонального лікування. Дослідники відкрили білок, який бере участь в процесі скорочення кількості яйцеклітин і старіння яєчників. Вчені вважають, що це відкриття може допомогти розробити лікування, яке нейтралізує дію білка, сповільнить процес знищення яйцеклітин і тим самим збільшить шанси жінок на вагітність. Про це та інші свіжі новини України і не тільки ви зможете детальніше дізнатися на інформаційному ресурсі ukr.segodnya.ua.

Незважаючи на те, що запас яйцеклітин з віком скорочується у всіх жінок, є чинники, що прискорюють скорочення числа яйцеклітин і старіння яєчників. Вчені встановили, що одним їх таких факторів є присутність білка IL-1, що відноситься до імунної системи. Цей білок допомагає організму боротися з інфекцією і усувати збиток від пошкоджених тканин. Разом з тим цей білок може викликати запалення, в тому числі запалення суглобів. Раніше вважалося, що він не впливає на репродуктивні функції у жінки.

Дослідники з'ясували, що миші, у яких відсутній цей білок, продовжують вагітніти в тому віці, в якому у решти мишей вже відсутні репродуктивні функції.

У Франції та в Німеччині вилікували пацієнтів, які заразилися вірусом Ебола

У Франції та в Німеччині вилікували пацієнтів, які заразилися вірусом Ебола.
Перша француженка, яка заразилася в Африці вірусом Ебола, одужала. Її лікували за допомогою експериментальних ліків, повідомило інформаційне агентство Reuters.

Жінка працює медсестрою і відправилася в Африку в рамках волонтерської місії "Лікарів без кордонів" в Ліберії. Після того, як вона заразилася, її доставили у військовий госпіталь під Парижем.

Міністр охорони здоров'я Франції Марісоль Турен сказав, що в ході лікування медики застосували кілька експериментальних препаратів. Додаткові подробиці вона повідомити відмовилася, зазначивши, що важко сказати, який саме медикамент розпочав плекати вирішальний ефект.

Раніше французька влада дозволила використовувати чотири препарати при лікуванні вірусу: Favipiravir, TKM-100-802, ZMapp and ZMabs.

Стало також відомо, що в Німеччині був вилікуваний сенегальський епідеміолог, раніше госпіталізований з вірусом Ебола.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1924 | Додав: radymo | Теги: свіжі новини України | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]