phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:08
Відверто про сокровенне - інтимна гігієна

Інтимна гігієна - важливий фактор збереження здоров'я, але тільки лише в тому випадку, якщо вона здійснюється з урахуванням фізіологічної специфіки інтимних зон. В іншому випадку, інтимна гігієна може принести здоров'ю більше шкоди, ніж користі.
Основні правила інтимної гігієни
• Інтимні зони - делікатні зони
З фізіологічної точки зору інтимні зони дуже специфічні й делікатні, і догляд за ними повинен бути таким же делікатним.
 
Головний принцип інтимної гігієни: розумний баланс і регулярність. Це пов'язано з тим, що надмірна інтимна гігієна з використанням сильнодіючих агресивних бактерицидних, антисептичних і миючих речовин порушує природне вагінальне середовище, послаблюючи тим самим її захисні функції. Згідно гінекологам, причиною частих вагінальних інфекцій у багатьох випадках є ослаблення місцевого імунітету в результаті вагінального дисбактеріозу, викликаного зловживанням агресивними або невідповідними засобами для догляду за делікатними зонами. У нормальному здоровому стані слизова оболонка інтимних зон жінки покрита вагінальною мікрофлорою - особливим захисним шаром з незліченної кількості мікроорганізмів, найважливішими серед яких є молочнокислі бактерії (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium spp., Lactobacillus jensenii і Lactobacillus gasseri), що регулюють кислотність слизу, тим самим забезпечуючи оптимальний захист від шкідливих вірусів і бактерій.

Для збереження природного рівня рH вагінального слизу і підтримки життєздатності вагінальної мікрофлори, засоби для інтимної гігієни, навіть спеціально призначені для інтимного догляду, слід застосовувати в дуже малих дозах або взагалі відмовитися від їх використання, особливо в області малих статевих губ. Вибираючи інтимні гігієнічні засоби, звертайте увагу ні їх склад, в якому не повинно бути ні мила, ні штучних ароматизаторів, ні алкоголю. Їх рівень рH повинен відповідати рівню рH зовнішніх статевих органів, який в нормі коливається від 3,5 до 4 одиниць. У багатьох випадках для підтримки чистоти цілком достатньо чистої теплої води, краще кип'яченої. Від промивання піхви, як регулярної гігієнічної процедури, слід відмовитися. Це пов'язано з тим, що дана процедура занадто агресивна для делікатної вагінальної мікрофлори і в гіршому випадку може привести навіть до тимчасового безпліддя, тому для просування до яйцеклітини сперматозоїдам необхідний певний рівень рH вагінальної слизу.
• Спідня білизна: зручність і натуральність
Білизну слід міняти щодня. При виборі білизни перевагу слід віддавати продукції з максимальним вмістом натуральних волокон. Натуральні тканини вбирають піт і вологу, дозволяючи шкірі дихати. Синтетичні матеріали, навпаки, призводять до перегріву інтимних зон і перешкоджають шкірному диханню, що негативно позначається на стані мікрофлори. На якій би білизні ви не зупинили свій вибір, стежте, щоб хоча б ластовиця була зроблена з чистої бавовни.
• Регулярні підмивання: чистота і свіжість
Кращий засіб інтимної гігієни і для чоловіків, і для жінок - регулярні підмивання чистою теплою водою. При цьому бажано відмовитися від використання мочалки, тому тепла волога атмосфера ванної кімнати - ідеальне середовище для активного розмноження бактерій і грибків. Якщо у вас тимчасово немає доступу до води, використовуйте одноразові вологі серветки, спеціально призначені для інтимної гігієни. Тим не менш, слід пам'ятати, що подібні засоби інтимного догляду не годяться для щоденного застосування.
• Інтимна гігієна обох партнерів: взаємоповага і запорука здоров'я пари
Для запобігання вагінальних запалень та інфекцій важлива інтимна гігієна обох партнерів. Перед статевим актом чоловік обов'язково повинен помити статевий член. Це природно і нормально і свідчить про його повагу і турботу про кохану жінку. Більш того, так само як і жінка, чоловік повинен здійснювати регулярний  догляд за геніталіями. Для цього цілком достатньо щоденного обмивання пеніса теплою водою з м'яким милом. При цьому, якщо чоловік не обрізаний, слід трохи відтягнути крайню плоть і добре промити голівку члена. Справа в тому, що під крайньою плоттю скупчується жовтувато-біла субстанція з різким неприємним запахом - смегма, що представляє собою суміш маслянистого секрету крайньої плоті, відмерлих клітин епітелію і вологи. При недостатній гігієні, смегма стає ідеальним живильним середовищем для різноманітних бактерій і мікроорганізмів. Ретельне щоденне обмивання статевого члена перешкоджає активному розмноженню бактерій на геніталіях чоловіка, які при статевому акті можуть викликати у жінок всілякі мікроорганічні порушення та запалення.
Найбільш часто зустрічаються захворювання зовнішніх статевих органів у жінок, до них відносяться такі вагінальні інфекційні і грибкові захворювання як бактеріальний вагініт (кольпіт) і кандидоз (молочниця). Практично кожній жінці хоча б раз у житті доводиться пережити вагінальне запальне захворювання. Основні симптоми вагінальних інфекцій та запальних процесів: почервоніння, свербіж, печіння, специфічні виділення, больові відчуття. При наявності подібних симптомів слід обов'язково звернутися за консультацією до гінеколога.
Дотримання інтимної гігієни це повага до себе і турбота про близьку людину, яка не потребує особливих зусиль та значних витрат часу, одночасно свідчить про високий рівень сексуальної освіти людини.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 3111 | Додав: adminA | Теги: інтимна гігієна | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]