phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:59
Викликають біль в шиї 5 чинників, способи їх усунення

 

Болить шия? Від цього болю страждає близько 67% населення. Ви можете віднести себе до них? А знаєте, які звички шкодять нашій шиї? І що треба робити, щоб неприємні відчуття зникли?

Біль в області шиї з'являється, як правило, через рухи, що повторюються, або її незручного положення впродовж тривалого часу. Це призводить до перенапруження, ушкодження зв'язок або спазмів м'язів шиї.

У більшості випадків ми самі винні в такому дискомфорті, а точніше наші шкідливі звички. Можливо ви цього і не помічаєте або просто не бачите зв'язку між своїми діями і тим, що раптом захворіла шия.

Тому сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на ці моменти, щоб ви виправили свої " помилки" і насолоджувалися комфортнішим і приємнішим в усіх відношеннях життям.

1. Малорухомий (сидячий) спосіб життя

Недолік фізичної активності шкідливий для усього організму.

Гіподинамія, або малорухомий спосіб життя, є однією з найпоширеніших "звичок", які шкодять нашій шиї. Вся річ у тому, що змінюється метаболізм міжхребцевого диска, а йому вимагається бути в русі для підтримки життєвого балансу клітин.

Таким чином, якщо хребет рухливий, він здоровий, якщо ж немає - починають з'являтися травми і ушкодження. В результаті ви відчуєте біль і насамперед - в області шиї.

Кращий спосіб цього уникнути - рухатися. В русі життя! Будь-яка фізична активність буде корисна:

Ходьба
Біг
Плавання
Танці
Йога

Тільки пам'ятайте, що у всьому добре знати міру. Не перестарайтеся, особливо на початку свого зайняття. Якщо зараз ваше тіло не звикло до фізичних навантажень, а ви відразу змусите його тренуватися в інтенсивному режимі, то можете зашкодити собі ще більше, і у вас хворітиме вже не лише шия, але і поперек, коліна і ін.

2. Неправильна постава

Біль в шиї мучить дуже багато людей, в сучасному суспільстві частково винуватцем можна назвати комп'ютер. Адже, коли ми працюємо, стільці далеко не завжди повторюють природний вигин хребта.

Через недостатню підтримку попереку і відсутності підлокітників (правильної висоти) люди, котрі працюють за комп'ютером вимушені сидіти згорбленими і нахилятися вниз.

І це одна з умов, при яких ушкоджується і починає хворіти наша шия. Наш хребет набуває форми букви "З". В результаті створюється додатковий тиск на диски попереково-крижового відділу і, власне, на шию.

У ідеалі треба створити собі ергономічне робоче місце, щоб ваша постава була правильною не лише стоячи, але і в сидячому положенні. А ще потурбуйтеся про те, щоб поставити собі нагадування і кожні 30-40 хвилин міняти положення тіла.

Це дозволить:

Забезпечити хороший кровообіг
Дати можливість відпочивати своєму хребту
Наша постава залежить і від інших чинників. Неправильне взуття, важкі сумки і рюкзаки та ін.

Пам'ятайте, що вам не слід піднімати більше, ніж 10% від своєї ваги тіла. Іноді це важко зробити, адже наші повсякденні обов'язки ніхто не відміняв, особливо це стосується турботи про дітей. Та і самим дітям доводиться тягати в школу величезну кількість важких книг і зошитів.

3. Паління

Третя причина, по якій у вас може хворіти шия, напевно вас здивує. Це паління! З палінням пов'язана величезна кількість захворювань: від раку легенів до діабету. Ще можете додати до них кашель і хронічні болі в області шиї.

Річ у тому, що паління викликає зневоднення дисків спини (у тому числі в шиї) і прискорює дегенеративні процеси. Це може привести до розвитку грижі міжхребетного диска або надмірного тиску, який може порушити нормальне функціонування хребта.

Ще така шкідлива звичка, як паління, викликає закупорку кровоносних судин. І це дуже тривожний факт, тому що в довгостроковій перспективі хребту просто не вистачатиме кисню.

Не представляєте своє життя без мобільного телефону?
Писати текстові повідомлення - це робота не лише для пальців. Адже кожного разу, коли вам доводиться дивитися трохи вниз на екран свого телефону, ви напружуєте м'язи шиї.

Уявіть собі набивний м'яч, який тримається на тонкій палиці. Ваша голова важить близько 5 кілограмів, отже, тілу вимагається докласти багато зусиль, щоб повернути її в звичне положення.

Тому спробуйте скоротити час, що проводиться перед екраном, і піднімати свій телефон вище, на рівень очей. Це буде непоганим рішенням цієї проблеми.

4. Зловживання алкоголем

Ні для кого не секрет, що незручна поза під час сну наступного дня обернеться дискомфортом і болем в області шиї. Час від часу з нами таке трапляється, і, слід сказати, значно частіше це буває, якщо ми дозволяємо собі випивати більше, ніж слідувало б.

І ось чому: за ніч люди міняють положення свого тіла кілька разів, але в стані алкогольного сп'яніння їх рухливість під час сну сильно знижується.

Це означає, що тіло може довго залишатися в одній позі, у тому числі і незручній, коли шия знаходиться в напрузі. Для того, щоб уникнути такого явища, намагайтеся контролювати кількість випитого алкоголю і не втрачати контроль над собою.

А якщо можливо, то і в принципі відмовіться від алкогольних напоїв, оскільки користі для здоров'я від них все одно ніякий.

5. Незручне ліжко і незручна подушка

Ще один чинник, який шкодить нашій шиї, - це звичка спати на декількох подушках (або ж якщо вони занадто м'які). Це сильно впливає на положення голови по відношенню до спини, а отже, позначається безпосередньо і на стані шиї.

Запам'ятайте, м'які подушки - це велика помилка. Вони викликають додатковий тиск на хребетний стовп. Занадто жорсткі подушки - теж погано, оскільки у хребта є природні лінії вигину, які не слід порушувати.

До вибору подушки треба підійти відповідально. Нехай це буде ортопедичний варіант, який максимально ергономічно підтримуватиме вашу голову під час сну і не шкодитиме при цьому хребту.

Не дозволяйте своїм шкідливим звичкам шкодити своєму тілу і, зокрема, шиї
Ну що, знайшли у себе такі звички, ідентифікували їх? Тепер настав час внести деякі корективи у свій звичний спосіб життя і забезпечити своїй шиї заслужений відпочинок

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: усунення, 5 чинників, біль в шиї | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]