phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:51
Вирощування капусти у відкритому ґрунті: корисні поради

Вирощування капусти у відкритому ґрунті: корисні поради

Вирощування білокачанної капусти у відкритому ґрунті починається з підготовки ґрунту для майбутніх грядок, закупівлі і підготовки насіння.

Насіння білоголової капусти рекомендується купувати тільки у сертифікованих представників компаній - виробників, оскільки у них є певні терміни придатності та умови зберігання, дотримання яких стихійні продавці і багато магазинів не можуть гарантувати. Саме тому ми радимо насіння, зокрема і пекінської капусти, купувати онлайн за посиланням https://vseroste.com.ua/kapusta-pekinska-13 на кращому спеціалізованому сайті.

пекінська капуста

Як підготувати ґрунт для капусти?

Підготовка ґрунту для вирощування капусти безпосередньо впливає на якість і кількість майбутнього врожаю, тому відноситься до неї необхідно серйозно.

Восени з ділянки необхідно прибрати все рослинне сміття - на рослинних рештках частенько люблять зимувати шкідники - комахи, хвороботворні бактерії і грибки. Щоб забезпечити орний шар достатньою кількістю вологи і поживних речовин, проводять глибоке перекопування (на багнет лопати) з подальшим легким боронуванням граблями.

Перед тим, як почати перекопування, зверніть увагу на бур'яни - якщо вони пожовкли або прив'янули, значить, ґрунту не вистачає вологи і ділянку необхідно ретельно полити на глибину не менше 15-20 метрів.

До речі, настійно не рекомендується на місці майбутніх посадок, причому не тільки капустяних, спалювати сміття, оскільки на обпаленій ділянці гинуть не тільки мікроорганізми, а й поживні речовини, а ось чутки про корисність золи з рослинних залишків, після лабораторних досліджень, виявилися сильно перебільшеними.

капуста червоноголова Під час весняної підготовки головне - наситити ґрунт киснем і забезпечити нормальний рух вологи. Для цього ділянку боронують граблями або, якщо земля за зиму злежатися і ущільнився, перекопують заново. Крім усього іншого, в пухкій землі краще розвиваються мікро- і макрофлора. Також радимо звернути увагу, що перейшовши за посиланням https://vseroste.com.ua/kapusta-chervonogolova-16 можна вигідно придбати якісне насіння червоноголової капусти.

Що любить капуста?

Добре удобрені перегноєм або компостом грядки, землю з достатнім вмістом азоту, калію. Надлишок азоту гальмує розвиток качанів і перетворюється в нітрати, тому краще нехай буде більше калію, який сприяє швидкому переварюванню азоту.

Зверніть увагу на кислотність ґрунту - кислих ґрунтів капуста не переносить. Значить необхідно провести розкислення вапном або золою. Що вибрати - вирішувати вам, але слід пам'ятати, що вапно ні в якому разі не можна вносити одночасно з гноєм, який вступає з ним в реакцію, при якій нейтралізується азот. Золу можна вносити безпосередньо в лунки - вона не тільки знизить pH, але і наситить рослини поживними елементами.

Насіння різних сортів білокачанної капусти можуть неоднаково поводитися в різних кліматичних зонах і по-різному поводитися в тих чи інших ґрунтах. Тому, якщо ви живете на півдні країни, не варто сліпо довіряти захопленим відгуків городників сіверян про врожайність якогось сорту, а орієнтуватися на ті сорти та гібриди, які максимально адаптовані до ваших умов. Ще краще — вибрати собі за посиланням https://vseroste.com.ua/kapusta-bilogolova-9 найоптимальніше насіння білоголової капусти.

Що садити після капусти?

Лук на перо, пряну зелень, озимий часник. Кращі попередники капусти - бобові, огірки, томати, цибулю, зелені культури, морква, буряк.

Не рекомендується висаджувати білокачанну капусту після інших представників сімейства хрестоцвітних.

Схема посадки білокачанної капусти залежить від термінів дозрівання:

  • розсаду ранньої капусти висаджують за схемою 50 на 50, з розрахунком на один квадратний метр 3-4 рослини;
  • пізні сорти - 2-3 рослини на квадратний метр, за схемою 60 на 60 або 70 на 50.

Посадку безпосередньо насінням на грядки або в лунки проводять в кінці квітня - початку травня, прикривши для надійності плівкою або агроволокном.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 598 | Додав: radymo | Теги: вирощування, пекінська, капуста, насіння, червоноголова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]