phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:14
Вівсяна каша - чим вона може нашкодити здоров’ю

 

Дієтологи закликають не довіряти беззастережно твердженням про корисність різних здорових продуктів.

Так, вівсяна каша – це корисна страва, що володіє цілим рядом достоїнств. Але багато традиційні способи приготування вівсянки роблять її небезпечною, про це повідомляє Hronika info.

Американські дієтологи виступили із застереженням про те, що репутацію надкорисної страви вівсянка отримала швидше завдяки маркетинговим прийомам. За девізом корисності виробник пропонує споживачеві кашу, яка ще й дуже зручна тим, що на її готування майже не потрібно витрачати час.

«Людям зручно вірити в те, що готову вівсянку з фруктами і ягодами можна залити окропом, почекати п’ять хвилин і отримати суперкорисний продукт для здоров’я і фігури», – відзначили дослідники.

Однак, за словами експертів подібна вівсянка може містити в собі багато солі і цукри, які затримують в організмі рідину, сприяючи набрякам і збільшенням маси тіла. Крім цього, у готовій продукції міститься багато штучних інгредієнтів – підсолоджувачів, ароматизаторів, харчових добавок.

Що стосується домашнього приготування, то, як правило, у вівсянку щедро додаються ті ж сіль і цукор, а також молоко, вершкове масло, варення. Ці додаткові інгредієнти як раз і роблять кашу шкідливою, оскільки сприяють зростанню рівнів цукру і холестерину в організмі і збільшують кількість споживаних калорій, висловилися дієтологи.

Медики порекомендували варити вівсяну кашу на воді без додавання солі, цукру та вершкового масла. Замість цього вони запропонували класти в кашу горіхи, свіжі ягоди, фрукти або сухофрукти. До складу вівса входить багато мінеральних речовин, а також амінокислоти, вітаміни групи В, К і Е, провітамін А. Вживання каші з цієї крупи вкрай корисно при нервовому й фізичному виснаженні, але їсти її варто не частіше 2-3 разів у тиждень.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: шкода здоров’ю, вівсяна каша | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]