phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:54
Вижити після інсульту - новий пристрій

Новий пристрій допоможе вижити після інсульту

Дослідники Шотландії виявили, що дешеві надувні обгортання ніг можуть врятувати життя пацієнтів після інсульту. Спеціальні пристрої регулярно стискають ноги хворого і утримують потік крові, запобігаючи фатальним утворенням згустків крові.

Випробування, що проводиться на 2876 пацієнтів показало, що обгортання сприяють зменшенню кількості згустків крові.

Результати дослідження є вельми обнадійливими, і існує великий потенціал до порятунку тисячі життів людей, які перенесли інсульт головного мозку. Згустки крові в ногах, тромбоз глибоких вен, як правило, пов'язані з тривалими польотами, але також є проблемою для пацієнтів лікарні, які не в змозі рухатися.

Близько 60 000 чоловік на рік у Великобританії знаходяться в нерухомому стані, коли потрапляють до лікарні після інсульту. Лікарі загальної Західної лікарні і Університету Едінбургу сказали, що компресійні панчохи не покращують виживаність і високі згустки крові, які утворюються у перенісших інсульт людей, призводять до інших проблем, у тому числі кровотеч у мозок.

Дослідники перевірили пристрої, які обертаються навколо ніг і наповнюються повітрям кожну хвилину. Такі надувні обгортання стискають ноги і просувають застійну кров назад до серця. Пацієнти носили їх протягом місяця або поки один з випробовуваних не одужує і до нього повертається здатність рухатися знову.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1335 | Додав: adminA | Теги: Новий пристрій, після інсульту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]