phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:05
Визнали смертельно небезпечними популярні ліки

Популярні ліки визнали смертельно небезпечними

Лікарські препарати для зниження високого кров’яного тиску і від стенокардії, які містять завищені дози ніфедипіну, можуть призвести до раптової зупинки серця. Такий висновок зробили експерти Європейської спільноти кардіологів, провівши власне дослідження.

Як з’ясувалося, препарати, які містять ніфедипін, можуть викликати раптову зупинку серця. При цьому у ліків, що містять дигідропіридин та амлодипін, такого побічного ефекту виявлено не було. Для дослідження експерти вивчали допустимі дози кожного з препаратів – 30 мг і 60 мг (90 мг є доступними, але рідко використовуються) ніфедипіну, та 5 і 10 мг амлодипіну. Стандартна практика полягає в тому, щоб починати з меншої дози, потім давати більш високу дозу, якщо артеріальний тиск або біль у грудях недостатньо знижені.

Дослідження показало, що застосування високих доз (більше 90 мг ніфедипіну і більше 10 мг амподипіну) може спровокувати зупинку серця, причому небезпечнішим є передозування ніфедипіну.

“Обидва препарати (ніфедипін, амлодипін), як правило, вважаються однаково ефективними і безпечними, і жоден з них не пов’язаний з раптовою зупинкою серця. Це дослідження передбачає, що високі дози ніфедипіну можуть збільшити ризик раптової зупинки серця через фатальну аритмію серця, в той час як амлодипін — ні”, – зазначили автори дослідження.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 602 | Додав: adminA | Теги: смертельно небезпечні, популярні ліки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]