phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:09
Вказують на діабет тривожні симптоми

 

Діабет належить до трійки захворювань, які найбільш часто призводять до інвалідності та смерті, разом з раком і атеросклерозом.

Високі показники цукру в організмі людини – не найстрашніше, адже через порушення циркуляції крові можуть ампутувати нижні кінцівки, рани погано гояться, відшаровується сітківка ока, що призводить до сліпоти.

Тому запам’ятайте тривожні симптоми, при найменших підозрах на які потрібно відразу ж звертатися до лікаря:

1. Підвищений апетит. Якщо ви не страждаєте відсутністю апетиту, добре їсте, а при цьому втрачаєте у вазі – це тривожний знак. Голод з’являється через стрибки цукру в крові і організм сприймає це як сигнал до прийому їжі.

2. Жага. Якщо ви по кілька разів за ніч встаєте в туалет, це свідчить про те, що нирки виводять зайву глюкозу з крові, працюють в посиленому режимі. Відповідно виникає спрага, адже організму потрібно заповнити втрачену рідину.

3. Шкірні зміни. Сухість, роздратування, блідість шкіри – вказують на те, що порушене необхідне живлення клітин дерми. Нігті, шкіра і волосся страждає в першу чергу з-за проблем з обміном речовин і харчуванням.

4. Стомлюваність. Поганий сон, часте сечовипускання і різке підвищення і зниження рівня глюкози – негативно позначаються на психологічному стані людини, що призводить до швидкої стомлюваності.

5. Повільне загоєння ран. При діабеті кровоносні судини пошкоджені, мікроциркуляція порушена і, відповідно, рани заживають набагато повільніше.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: тривожні симптоми, діабет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]