phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:27
Вода - коли вона стає небезпечною для організму
Безсумнівно, вода необхідна для нашого організму, без неї неможливо прожити і дня. Всі фітнес-поради починаються з того, що необхідно підтримувати свій водний баланс. Але іноді вода може піти на шкоду і зараз ми розглянемо ці випадки.

Коли ви випили більше норми

Здорова людина має випивати в день 1,5-2 літра води в день. Цього достатньо, щоб організм наситився нею і зробив запас. Якщо ж ви випили більше  норми, тоді це може проявитися негативним наслідками. В цьому випадку починають вимиватися солі з організму і порушується баланс всередині людського тіла. А різке зниження рівня натрію призводить до набряклості обличчя і кінцівок, нудоти і навіть блювання.

“Передозування” водою може привести до розвитку такої хвороби, як гіпонатріємія. Це небезпечне захворювання, яке вражає відразу нирки і печінку, а також серцево-судинну систему і гіпофіз. Тож варто гарненько подумати, перш ніж випити води більше норми.

Для того, щоб самостійно контролювати рівень солі в крові, варто просто звернути увагу на колір своєї сечі: якщо вона занадто темна – це ознака того, що ви вживаєте мало рідини, а якщо занадто світла, наближена до прозорої – рівень воли в організмі зашкалює.

Коли ви запиваєте їжу

Всі дієтологи в один голос говорять, що не можна запивати їжу. Це провокує таке явище, як заворот кишок. Найчастіше воно відбувається, коли людина відразу запиває жирну їжу, а-ля шашлик, фастфуд або домашню їжу. Але якщо ви продовжуєте робити це постійно, тоді не за горами проблеми  з шлунково-кишковим трактом.

Коли ви думаєте, що вода здатна на відновлення організму

Це неправда. Велика кількість води не здатна відновити всі процеси в організмі. Наприклад, вона не змусить нирки працювати швидше і виводити більше токсинів. Щоб підтримувати постійний обсяг, нирки можуть реасорбувати частину води, яку вже відфільтрували.

Якщо ви постійно займаєтеся спортом, ви точно знаєте, що тренування сприяють виділенню електролітів, а також калію і натрію. Жоден вид води, чи то вона джерельна або бутильована, не здатний заповнити цей баланс. Щоб відновити норму цих речовин, вживайте ізотоніки з невеликою кількістю цукру. Ідеальним замінником стане багате на вітамін С кокосове молоко.

Тож насолоджуйтесь простою водою, але в міру.

Нагадаємо, хіміки з Університету штату Нью-Йорк провели дослідження, у результаті якого з’ясували, яка кількість пластику потрапляє до людського організму разом із бутильованою водою. З 259 пляшок води з усього світу лише 17 не містили слідів мікропластика, у той час як в інших було знайдено до десяти тисяч частинок цієї речовини на літр.

Додамо, що очищення організму від токсичних речовин можна робити в домашніх умовах завдяки рецептам народної медицини. Цьому сприяють цілющі відвари, висівки та звичайна вода.

Також раніше американські вчені Національної академії наук, інженерії та медицини розповіли, скільки потрібно випивати води в день. Як відзначають фахівці, чоловікам потрібно випивати приблизно 3,7 літра, а жінкам – 2,7 літра води в день.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 827 | Додав: adminA | Теги: коли вона стає небезпечною для орга, вода | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]