phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:59
Врятує людство від раку українська вчена

 

Українська вчена Ольга Броварець дала онкохворим надію на зцілення від раку.

Наймолодшій в Україні доктору наук, старшому науковому співробітнику в Інституті молекулярної біології та генетики в Києві вдалося розкрити таємницю мутацій у ДНК, які призводять до низки смертельних захворювань, розповідає ТСН.

«Від моменту відкриття ДНК ще 1953 року Вотсоном-Криком стало зрозуміло, як можна пояснити появи точкових мутацій. Вони пояснювалися вбудовою неправильних пар. Але яким чином вони утворюються, яка їхня природа — залишалося незрозуміло», — розповіла Ольга Броварець.

Як відомо, організм людини містить 23 пари хромосом, у кожній з яких – молекула ДНК. Вона несе у собі всю генетичну інформацію.

Якщо розкрутити спіраль ДНК, то можна розгледіти, що всі пари мають чітку геометричну будову. Всі, окрім пари з мутацією.

Досі вченим було незрозуміло, як саме цим «горбатим» парам вдавалося вбудуватися у спіраль і спричинити фатальні зміни в організмі. А от Ользі вдалося визначити закономірність.

«Молекула ДНК — це молекула, яка несе інформацію про життя. І якщо ми будемо розуміти, як саме буде модифікуватися ця молекула, як відбувається мутагенез, то ми зможемо захищати себе від хвороб», — пояснив директор Інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Ільченко.

Американські генетики вже підтвердили вірність розрахунків Ольги у своїх лабораторіях.

Тепер Броварець пророкують Нобелівську премію і пропонують роботу в найкращих наукових інститутах світу. Проте вона обирає Батьківщину.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: українська вчена, рак, Людство | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]