phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:25
Все, що потрібно знати українцям - угода із сімейним лікарем

 

Вже з квітня поточного року в Україні розпочинається приписна кампанія з вибору лікаря ланки первинної допомоги. Тобто т. зв. “сімейного лікаря”, або ж педіатра чи терапевта. Причому, “свого” медичного працівника можна обрати будь-де, не обов’язково за місцем прописки.

Про це пише Народна Правда з посиланням на Експрес.

Коли МОЗ оголосить старт кампанії, тоді потрібно з лікарем укласти відповідну угоду. Для цього необхідні паспорт, ідентифікаційний код чи свідоцтво про народження дитини. Дані пацієнта внесуть у реєстр, натомість “хворий” отримає можливість звертатися безкоштовно до лікаря у будь-який час.

Некомерціний комунальний медичний заклад отримуватиме від держави платню за кожного “офіційного” пацієнта. Попередньо відомо, що за кожного хворого МОЗ у поточному році платитиме лікарні по 370 гривень на рік.

Якщо ж сімейний лікар виявиться непрофесійним чи з якихось причин не влаштовуватиме пацієнта, від його послуг можна буде відмовитися у будь-який момент.

Нагадаємо, нова модель фінансування для закладів спеціалізованої й високоспеціалізованої медичної допомоги стартуватиме з 2020 року, але вже 2018—2019-го певні послуги фінансуватимуть у пілотних проектах.

Раніше був озвучений перелік безкоштовних медичних послуг. У список безкоштовних увійшли консультації лікаря (необмежена кількість разів), профілактичні огляди та базові аналізи.

Нагадаємо, ми розповідали, що після ухвалення пакету документів медичної реформи, в Україні зміниться порядок надання медичних послуг, низка яких стане платною. Крім того, планується введення електронних карток, госпітальних округів та пакетів послуг.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: угода із сімейним лікарем, українці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]