phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:51
Втішати сумних подруг не варто

 

Напевно тобі доводилося виступати в ролі "психолога" і втішаючи невпевнену в собі людину, ти у відповідь отримувала агресивний відсіч. Чому так? Психологи поспішають нас заспокоїти - це цілком нормально.

Краще залиш скиглія в спокої, адже доведено - люди з низькою самооцінкою дуже негативно ставляться до себе і часто інтерпретують критичні зауваження, невдачі в особистому житті або відмови в прийомі на роботу в якості доказів своєї ще більшої ущербності. І повір, твої будь-які спроби змінити їхню думку сприймаються як ломка стереотипів і навіть гірше того, так що не дивно, якщо в результаті ти ще залишишся у всьому винуватою.

Людям з низькою самооцінкою насправді дискомфортно, коли хтось намагається їм її підняти. Позитивний рефреймінг не допомагає учасникам з низькою самооцінкою. Навпаки обійми діють на них як додаткове джерело злості. Як правило, в період депресії, навіть підтримка друзів такими особистостями сприймається неприємно і втомлює.

Так що ж робити, якщо в числі твоїх кращих подруг є такі, які самі себе доводять? Психологи радять не сперечатися з такими людьми і не доводити їм, що склянка наполовину повна - це і марно, і додасть стресу і тобі, і подрузі.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 1174 | Додав: adminA | Теги: втішати сумних подруг не варто | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]