phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:57
З болем у суглобах і області спини вчені запропонували несподіваний спосіб боротьби

 

Малорухливий спосіб життя і сидяча робота – найбільш поширені причини появи болів в суглобах і області спини, які турбують більше третини населення в усьому світі. Багато людей «прописують» собі постільний режим, який, як їм здається, допомагає зняти больові відчуття. Однак фахівці стверджують, що зниження рухливості навпаки, тільки погіршить ситуацію і продовжить відновлення.

У дослідженні вчених взяли участь 1000 чоловік у віці від 25 до 65 років, які відчувають болі в суглобах і в області спини. При цьому 35% добровольців заявили, що знайшли прекрасний засіб, що знімає неприємні відчуття, а саме повний спокій і нерухомість. Не менш популярний засіб серед людей старше 50 років – використання знеболюючих препаратів, які дають короткочасний ефект і ніяк не впливають на корінь проблеми. За даними експертів, молоді люди частіше страждають від періодичних болів в області шиї, плечей і спини, так як більшість проводить перед екраном комп’ютера більше шести годин на добу. Більшості людей старше 50 також не вдається уникнути подібних симптомів, до яких додається ще й біль у колінах.

Дослідження свідчать про те, що фізіотерапія і фізичні вправи набагато ефективніше, ніж спроба вирішення таких проблем за допомогою постільного режиму. За словами авторів роботи, люди, які намагаються позбутися болю за допомогою виключення рухливості, навпаки, посилюють проблему, роблячи своє тіло ще більш скутим, що також призводить до втрати м’язової маси.

Постільний режим може сприяти переходу гострого болю в спині в хронічній. З урахуванням цього при помірних болях немає необхідності в постільному режимі, а при інтенсивних болях слід максимально обмежити його тривалість (1-3 дні).

На період загострення болю в спині необхідно обмежити фізичну активність, зокрема уникати підняття важких і тривалого перебування в одній позі; важливо правильно здійснювати рухи, не збільшуючи навантаження на хребет.

Автори дослідження рекомендують використовувати найдієвіший спосіб боротьби з больовими відчуттями – фізичну активність.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1077 | Додав: adminA | Теги: області спини, біль у суглобах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]