phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:29
З’ясувалася прихована небезпека популярного антибіотика - аж до смерті

Аж до смерті: з’ясувалася прихована небезпека популярного антибіотика

Медики встановили, що прийом антибіотика амоксициліну може призвести до небезпечного захворювання – менінгіту – і навіть викликати летальний результат.

Приводом для досліджень став випадок з 60-річним жителем Нью-Джерсі (США). Стоматолог призначив йому прийом амоксициліну. Даний антибіотик широкого спектру дії дуже популярний в медичній практиці в усьому світі і є навіть більш вживаним, ніж відомий ампіцилін, пише “АіФ”.

Стоматолог провів процедуру перепломбування каналів зуба і відпустив пацієнта додому. Вже незабаром чоловік потрапив до лікарні з лихоманкою, головним болем і болями в шиї, коли лікарі поставили діагноз “менінгіт”.

Лікарі провели аналізи і підтвердили здогади. Як вдалося виявити, дане небезпечне ускладнення, перетікає в менінгіт, – дуже рідкісне явище. Відзначається, що, на щастя, такий стан можна вилікувати. При перших проявах слід припинити прийом будь-якого антибіотика і звернутися до лікаря.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 720 | Додав: adminA | Теги: небезпека популярного антибіотика, смерть | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]