phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:27
За допомогою молока - американські вчені знайшли простий спосіб збереження молодості
Група американських дослідників із Університету Бригама Яна знайшла простий спосіб збереження молодості. Проведене ними дослідження показало, що між біологічним старінням та вживанням молока існує зв’язок.

З опублікованої авторами дослідження статті випливає, що вони планували встановити зв’язок між розміром теломерів та жирністю молока. Під тіломірами слід розуміти кінцеві ділянки хромосом. Вони вказують на біологічний вік людини.

Учасниками дослідження стали понад 5,5 тис. осіб. Вони були поділені на фокус-групи. Члени фокус-груп вживали молоко 1, 2 та 3,25% жирності. Ще одна група повністю виключила зі свого раціону молочну продукцію. Як виявилось, найкраще руйнування теломерів уповільнює молоко з 1% жирністю. Дослідники встановили, що з кожним новим відсотком жирності кінцеві ділянки ДНК коротшають на 69 пар нуклеотидів, що еквівалентно чотирьом рокам біологічного віку людини.

Цілком відмовлятися від молока американські вчені не рекомендують. Учасники експерименту, які не вживали молоко, старіли ще швидше. Регулярне вживання нежирного коров’ячого молока уповільнює старіння та зберігає молодість.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 350 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]