phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:43
За комп'ютером вживати їжу небезпечно

Вживання їжі за комп'ютером. Чому це небезпечно?

Для сучасної людини комп'ютер став просто невід'ємною частиною всього життя.

Дуже часто ми не можемо відірватися від нього, щоб повноцінно поїсти, і зазвичай кидаємо до себе в рот все, що трапляється під руку, не відходячи нікуди від свого робочого місця, не відволікаючись від захоплюючої гри і не припиняючи дивитися черговий фільм.

Але, за твердженням вчених, вживання їжі за комп'ютером дуже шкідливе і навіть небезпечне. Чому це небезпечно? Виявляється все простіше простого і кожен про це вже чув не один раз.

Вчені з Українського інституту екології людини в процесі своєї діяльності провели ряд корисних досліджень, і прийшли до висновку, що прийом їжі за комп'ютером може бути небезпечний для людини. Фахівці провели структурний аналіз простої води, поставивши її в склянці на деякий час біля комп'ютера. Відомо, що вода здатна реагувати навіть на малі електромагнітні поля. Під їх впливом її молекули змінюються. Таким чином, людина, яка постійно приймає їжу за комп'ютером, зауважимо, їжу, яка містить в собі воду, з часом стає агресивною. Така негативна енергія з часом накопичується в організмі і в кінцевому рахунку це призводить до розвитку хвороби Альцгеймера, приводить до появи так званих злоякісних утворень, до депресії і психічних розладів.

Крім усього іншого, всім відомо, що для нормального травлення важливо приймати їжу, зосередившись безпосередньо на їжі, а не на чомусь іншому, у вигляді кіно або комп'ютерної гри. Коли людина захоплена, вона їсть практично автоматично, не приділяючи уваги пережовуванню їжі, не відчуваючи її запаху і смаку. Результатом цього стає гастрит, який нерідко перетікає в виразку, порушення обміну речовин і шлунково-кишкового тракту, а так само надмірна вага. Зауважимо, що надмірна вага - це постійний супутник людей, які постійно жують за комп'ютером. У процесі захоплення грою або, приміром, соціальними мережами, людина часто вживає практично тоннами цукерки, чіпси, печиво, горіхи і т.д. Тобто можна їсти нескінченно і це зрозуміло, адже в мозок через комп'ютерну захопленість не потрапляє сигнал про насичення, так як він зайнятий абсолютно іншою діяльністю, найбільш цікавою. В результаті цього їсти хочеться знову і знову, незважаючи на те, що організм вже насичений і отримав цілком достатню кількість калорій.

Крім того переїдання може привести не тільки до надмірної ваги, але і до цукрового діабету, адже малорухливість в сукупності з надлишком їжі приводить в остаточному підсумку до порушення засвоюваності глюкози в організмі. За твердженням фахівців, у кожного третього пацієнта, який проводить до 10 годин на день за комп'ютером, діагностується цукровий діабет другого типу.


Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1976 | Додав: adminA | Теги: їсти за комп'ютером | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]