phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:51
Заборонено вживати з хворою підшлунковою штучний білок та протеїн

 

Популярні у фітнес-клубах штучні продукти для так званого спортивного харчування не можна вживати у випадку хронічних захворювань органів травлення.

Про це Gazeta.ua розповіла лікар центру спортивної медицини Тетяна Терещенко.

"Штучний білок не можна при захворюваннях підшлункової залози, сироватковий протеїн не рекомендують використовувати якщо є загострення панкреатиту, додатковий прийом білка не рекомендують для людей з жовчнокам'яною хворобою, з подагрою. В кожній конкретній ситуації треба розбиратися",- каже лікар.

Приймати білки та протеїни з банок медик рекомендує після того, як любитель фітнесу пройде огляд у спеціалістів, отримає консультацію персонального тренера та спортивного лікаря.

Не рекомендує спортивний лікар і приймати так звані БАДи (біоактивні додатки) людям, які щойно почали тренування. Бо привабливості тіла можна досягти і шляхом здорового раціону зі звичними продуктами.

"Білок ми отримуємо з продуктів харчування. Хіба, комусь не можна з огляду на стан здоров'я вживати тваринний білок. Але і в цій ситуації консультація з лікарем є необхідністю", - говорить Терещенко.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: заборона, штучний білок та протеїн, хвора підшлункова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]