phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:01
Заявили про шкідливість йогурту вчені

 

Вчені заявили про шкідливість йогурту

Стандартний йогурт містив більше половини рекомендованої добової порції цукру для дорослих

Фахівці озвучили шокуючу правду про йогурти з супермаркету з різними наповнювачами. Так дослідники виявили, що не менше однієї продукції йогуртів з десяти, що продаються у британських супермаркетах, має низький вміст цукру, причому марки, які позначені на етикетках як "органічні", або ті, які призначені для маленьких дітей — одні з найбільш солодких. Передає Хвиля з посиланням на британські ЗМІ.

До речі, якщо така плачевна статистика виявилася у британців, то чого чекати від українських йогуртів? Згадайте свій останній похід в супермаркет. Адже практично на кожній етикетці пишуть: натуральне, органічне, корисне. Але чи це так?

Стандартний йогурт містив більше половини рекомендованої добової порції цукру для дорослих. Дослідники оцінили вміст поживних речовин майже у 900 йогуртів і йогуртових продуктах, які продавалися в п'яти найбільших мережах онлайн-супермаркетів у Великобританії в кінці 2016 року.

Відповідно до національної системи маркування харчових продуктів, продукція, що містить менше 5г цукру на 100 г може отримати зелений рейтинг, тоді як та, де 22,5 г цукру на 100г, вважаються з високим вмістом цукру.

Загальний середній рівень цукрів, включених в органічний йогурт, склав 13,1 г на 100 г, а у дитячих йогуртах — 10,8 р. Тільки два відсотки дитячих йогуртів мали низький вміст цукру.

Тут варто зазначити, в 100 мл напою Coca Cola міститься 10,6 г цукру. Мілілітр води важить стільки ж, скільки один грам. Рекомендована добова доза цукру становить 30 г.

Дослідники з університету Суррея і Лідса пишуть: "У той час як йогурт можуть меншою мірою викликати занепокоєння, ніж безалкогольні напої і фруктові соки, турбує те, що йогурти, сприймаються як "здорова їжа", можуть бути невизнаним джерелом вільних та доданих цукрів в раціон".

В йогуртах міститься природний цукор, званий лактозою, але закони Великобританії про маркування не вимагають від виробників оголошення про додані цукри, вважають автори.

Суспільна охорона здоров'я Англії (PHE) кинула виклик харчовій промисловості, змушуючи знизити вміст цукру в йогуртах та інших продуктах на 20 відсотків до 2020 року.

Опублікований в травні звіт про виконану роботу показує, що вміст цукру в йогуртах скоротився на 6 відсотків в перший рік, що робить його єдиною категорією продуктів харчування, що перевищує початковий 5-відсотковий цільовий показник.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 702 | Додав: adminA | Теги: вчені, шкідливість йогурту | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]