phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:42
Захворювання печінки - причини і наслідки

 


Причини і наслідки захворювань печінки

Втома, неуважність, постійна сонливість – знайомі почуття? А чи знаєте ви про те, що причиною може бути зовсім не напружена робота, а проблеми з печінкою? І основним ворогом цього важливого органу може стати аміак. Аміак усередині людини? Так, і ось чому він виникає і як з цим боротися.

Що погано впливає на печінку?
Передусім печінка (другий по вазі орган в організмі людини) страждає від неправильного харчування і шкідливих звичок. Жирна їжа, фастфуд, переїдання – усе це веде до того, що печінка перестає справлятися зі своїми важливими обов’язками: чистити кров і організм від токсинів. І, звичайно, дуже шкідливий для печінки і алкоголь. Також шкідливі певні ліки (і тут украй важливо проконсультуватися з лікарем), погана екологія, малорухомий спосіб життя.

Що відбувається в печінці і організмі?
В результаті шкідливої дії на печінку в організмі починає накопичуватися аміак, який перестає виводитися печінкою повноцінно. Крім того, на підвищення аміаку в крові можуть впливати і інші чинники, окрім поганої роботи печінки. Так, наприклад, надмірний аміак можливий при певних дієтах, коли в організм потрапляє дуже багато білку, впоратися з яким печінка просто не в змозі. Аміак, будучи дуже шкідливим токсином, починає впливати на головний мозок, викликаючи почуття втоми, розлад уваги, порушення сну. Але найнеприємніше в тому, що інтоксикація і проблеми з печінкою можуть протікати і безсимптомно.

Чим шкідливий аміак?
Передусім аміак пригноблює функції головного мозку, що найчастіше проявляється в зниженні концентрації уваги і швидкості реакції. Так, наприклад, вчені довели, що висока кількість штрафів і ДТП може бути пов’язана з підвищеною кількістю аміаку в крові через проблеми з печінкою.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: захворювання печінки, причини і наслідки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]