phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:07
"Закопуємося" з користю для здоров’я - пісочні ванни
Чи любите ви валятись на пляжі так, як люблю це я? Теплий пісочок, сонечко пригріває, шепіт хвиль – повний релакс та блаженство!

При чому це не звичайне байдикування, а справжній сеанс псаммотерапії!

Про особливості прийняття пісочних ванн – розкажемо далі. Псаммотерапія (від лат. psammos – пісок) – це спосіб лікування за допомогою нагрітого піску.

Ще з давніх часів цілющі властивості піску застосовували при порушеннях обміну речовин, захворюваннях нервової системи, опорно-рухового апарату, травмах, малорухливості суглобів, а також при ряді гінекологічних захворювань.

Механізм дії псаммотерапії базується на трьох основних принципах

Термічний. Пісок – чудовий провідник тепла, він рівномірно й повільно прогріває тіло людини та наповнює його своєю енергією. Під дією тепла розширюються кровоносні судини та пришвидшуються ферментативні процеси.

Механічний. По суті, це процедура пасивного пілінгу, в результаті якого відлущується верхній шар омертвілих клітин. До того ж, м’який тиск піску на шкіру дає ефект масажу, що стимулює лімфо- і кровообіг, знімає больові відчуття та набряки, а також сприяє схудненню.

Хімічний. У піску міститься оксид кремнію, карбонати калію, кальцію, магнію і багато інших корисних речовин, які, вступаючи в реакцію з потом, що активно виділяється під час процедури, утворюють на шкірі своєрідну «дихаючу» плівку із вуглекислого газу, що активізує доставку кисню до всіх органів і тканин, стимулюючи обмінні процеси.

Також, за рахунок активного потовиділення, нормалізується робота нирок, а постійне вбирання піском поту не дає тілу перегрітися.

План дій

Прийдіть на пляж у другій половині дня, коли пісок прогріється до 45-60 °С, а температура повітря – не нижче 20°С. Якщо ви перед процедурою вирішите поплавати – дочекайтесь, поки купальник висохне або перевдягніться: тіло має бути абсолютно сухим. Лягайте на пісок і попросіть когось вас гарненько засипати – із найбільшим задоволенням це зроблять діти. Але пам’ятайте про основне правило «закопування»: шар піску не повинен перевищувати 5 см, а в області живота – 2 см. Також важливо залишити відкритою область серця. Під голову покладіть складений рушник, а на лоб – вологу серветку. Тривалість процедури – не більше 30 хвилин для дорослих і 15 хвилин для дітей і людей похилого віку.

Важливо, щоб голова та інші неприкриті частини тіла знаходились у тіні. Після завершення процедури прийміть прохолодний душ і годинку відпочиньте подалі від сонця.

Оскільки тіло втрачає багато вологи, не забувайте пити вдосталь рідини.

Протипоказання

Як і у будь-якої лікувальної процедури, у псаммотерапії є свої протипоказання. Так, у людини, яка приймає пісочну ванну, збільшується частота пульсу, підвищується температура тіла і артеріальний тиск.

Тому ця процедура не рекомендується людям із серцево-судинними захворюваннями. Крім того, до абсолютних протипоказань відносяться: доброякісні та злоякісні утворення, активні форми туберкульозу, проблеми із кровообігом, деякі захворювання ендокринної системи.

Перед тим, як почати комплекс «закопувань», потрібно обов’язково проконсультуватись із лікарем, адже нагрів тіла може спровокувати загострення низки небезпечних станів. І не забудьте, що діти до трьох років у цю «гру» не грають.

Псаммотерапія – це дуже приємна SPA-процедура, яка не лише позитивно впливає на всі органи організму людини, а і нормалізує психоемоційний фон. Ви не лише втратите пару кілограм та приведете свою шкіру в порядок (що саме по собі покращить вам настрій!), а і залишите у піску весь негатив та проблеми, ввібравши натомість в себе потужну енергію матінки-природи.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: пісочні ванни, здоров’я | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]