phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:52
Залежністю на кшталт наркотичної визнали меломанію

 

При прослуховуванні музики активізовуються ті ж ділянки кори й мозку, що при прийомі психоактивних препаратів, і супроводжується це зміненим станом свідомості.

Музика має такий самий вплив на мозок, як і психотропні речовини, про таке повідомляє health.unian.ua.

Таке довели канадські вчені з університету Макгілла в Монреалі. Більше того, науковці з'ясували, що музика впливає на мозок схожим чином, як секс чи наркотики.

Під час дослідження вчені заблокували рецептори нервових клітин, на які діють наркотичні препарати. На думку вчених, це повинно було зменшити задоволення від музики. Для цього використовували препарат, який є антагоністом опіоїдних рецепторів. Його запропонували випити добровольцям, після чого вони слухали свою улюблену музику. Але частині учасників давали плацебо, при цьому самі експериментатори не знали, хто яку капсулу отримав.

Відтак було встановлено, що пригнічення активності опіоїдних рецепторів у мозку знижувало рівень задоволення від музики. Це позначилось на міміці, а також це констатували самі добровольці. Їх попросили оцінити за 100-бальною шкалою, наскільки приємним було прослуховування записів до прийому препарату й після.

Виявилося, що рівень задоволення опустився з 73,07 бала до 58,76 бали.
 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: наркотична меломанія | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]