phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:13
Застуда - як швидко вилікувати її народними засобами

 

Якщо для вас звично хворіти кілька разів на рік, тоді вам стануть у нагоді народні методи боротьби із застудою, щоб не допустити її ускладнень.

Термінові заходи.

Наприклад, якщо ви промочили ноги – відразу ж, як тільки опинитеся вдома, насамперед натріть їх горілкою або спиртом, розігрійте їх гарненько і надягніть сухі шерстяні шкарпетки. Можна потримати на підошвах гірчичники.

Природні “антибіотики”.

Їжте цибулю і часник, а також вдихайте пари цибулі, особливо якщо у вас вже з’явився нежить. Часник потрібно саме жувати, а не ковтати, інакше користі не буде. А щоб позбутися від запаху або, принаймні, значно зменшити його, прополощіть рот лимонним соком. Біля ліжка на ніч покладіть розрізану цибулину (запах вас турбуватиме лише спочатку, а потім ви адаптуєтеся, і навіть сльози не будуть навертатися).

Більше пити.

Перед сном випийте 2 чашки чаю з медом або з лимоном (для посилення ефекту можете додати перець) або молоко з медом. Потрібно, щоб молоко і чай обов’язково були гарячими. Добре закутайтесь і постарайтеся поспати якомога довше.

Гарячий душ або ванна.

При перших ознаках захворювання потрібно прийняти гарячий душ. Намагайтеся прогріти обличчя, шию, груди. Якщо дозволяє серце і немає високої температури, прийміть замість душу гарячу ванну протягом 10-15 хвилин. Потім насухо витріться і лягайте в ліжко, загорнувшись ковдрою, а краще – двома, пропотійте під ковдрою хвилин 30-40. Для цього випийте склянку трав’янистого настою або чаю з малиною, медом або прополісом.

Спати, спати і ще раз спати.

Як відомо, уві сні наш організм відновлює свої сили. Подбайте про те, щоб поспати як мінімум 8-9 годин. Хороший сон – це хороший відпочинок.

Категорія: Народні поради | Переглядів: 1113 | Додав: adminA | Теги: народними засобами, застуда, швидко вилікувати | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]