phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:02
Заступник голови МОЗ розповів, чи вплинуть результати виборів на хід медреформи - після другого туру

Після другого туру. Заступник голови МОЗ розповів, чи вплинуть результати виборів на хід медреформи

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк

Результати президентських виборів не вплинуть на більшість аспектів медичної реформи в Україні, заявив в ефірі Радіо НВ заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Я думаю, багатьох речей [це] не змінить - це ті речі, які вже стали практикою, які вже дійшли до пацієнта, які дійшли до лікаря, до медичного закладу. Там уже дуже важко з цим сперечатися, бо воно вже показало себе", - сказав він.

У той же час Ковтонюк зазначив, що під ризиком відкату прогресу може перебувати запланована на 2020 рік реформа шпиталів.

Перший етап медичної реформи стартував 2 квітня 2018 року. Українці отримали можливість підписати декларації з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами. Поліклініки почали отримувати фінансування за принципом "гроші ходять за пацієнтом".

У 2019 році МОЗ запустить гарантований пакет медичних послуг, який прийде на заміну псевдобезкоштовної медицини.

Крім того, планують запустити фінансування програми Безкоштовна діагностика. Також МОЗ почне переводити в електронний формат медичні карти, рецепти, напрямки та лікарняні.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що середня зарплата сімейних лікарів в 2019 році становить від 15 до 25 тисяч гривень.

 

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: хід медреформи, після другого туру, результати виборів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]