phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:19
Завдяки сайту ua.dorogovkaz.com відпочинок у Карпатах доступний кожному українцю, а от куди поїхати львів'янам на вихідні?


Попереду "подовжені" вихідні - до традиційно неробочих суботи і неділі додалася ще й п'ятниця, на яку цього року припало державне свято - День Конституції. Залишатися в кам'яних джунглях в таку спеку не хочеться - краще провести ці дні де-небудь на природі. Тим більше, що відпочинок у Карпатах в наші дні доступний кожному українцю завдяки сайту ua.dorogovkaz.com.

У той же час, ми вирішили з'ясувати, а куди ж львів'яни зможуть з'їздити всього на два-три дні?

Мертве озеро

У Карпатах в зоні заповідника Сколівські Бескиди розташовується дивовижної краси Мертве озеро. Так водойму назвали через те, що в його водах ніхто не мешкає: вони перенасичені сірководнем. Озеро - в горах, в декількох кілометрах від найближчої бази відпочинку, тому дістатися до нього не складно.

Перед озером не забудьте заглянути в ще одне дивовижне місце - водоспад. Він розміщується відразу за невеликим базарчиком з шашликами та іншою "курортною" їжею.

Скільки коштує

Вхід на територію заповідника - 5 гривень, заїзд машиною — 10.

Де

с. Дубина, Сколівський район

Як дістатися

Щодня від приміського вокзалу відправляються електрички на Сколе. Від Сколе до села Дубина можна дістатися автобусом. Недалеко від автобусної зупинки ви побачите покажчики до Мертвого озера та водоспаду.


Водоспад "Шипіт"

Якщо вам подобаються гори і дика природа, одне з кращих місць для такого відпочинку - біля водоспаду Шипіт на Закарпатті. Тут легко можна розбити намет і відпочивати з дітьми. Водоспад знаходиться в декількох кілометрах від села Пилипець. Тут же є магазин, кафе і готель.

Скільки коштує

Безкоштовно

Де

с. Пилипець, Межигірський район, Закарпатська область

Як дістатися

З головного і приміського залізничних вокзалів вокзалу електричкою до станції Воловець. Потім - автобусом до села Пилипець. Звідти ще кілька кілометрів пройти безпосередньо до водоспаду.


Скелі Довбуша


Одне з наймальовничіших місць Карпат: скелі з піщанику на тлі гір і лісу розкинулися аж на 100 гектарах і створюють пейзажі неймовірної краси. Це пам'ятка природи загальнодержавного значення. Вік скель більше 70 млн років. Тут прокладено безліч скелелазних маршрутів і регулярно проходять змагання зі скелелазіння.

Тут же можна подивитися печери, вибиті в скелях.

Скільки коштує

Вхід на територію - 5-10 гривень

Де

с. Бубнище, Долинський район, Івано-Франківська область.

Як дістатися

Поїздом або електричкою до Стрия, звідти - автобусом до міста Болехів, потім - маршруткою до села Бубнище. Пішки йти близько півгодини.


Тунель кохання

Дивовижний тунель у лісі, який створила сама природа. Гілки дерев та кущі сплелись, створивши унікальний зелений тунель арочної форми. Сюди приїжджають багато закоханих і просто туристів, щоб побачити цей ботанічний феномен. Деякі з них садять тут квіти, які символізують сильні почуття, або влаштовують весільні фотосесії.

Скільки коштує

Безкоштовно

Де

смт Клевань, Рівненська область

Як дістатися

Поїздом до Рівного або Здолбунова. Далі електричками і дизельпоїздом до станції Клевань.
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 2843 | Додав: radymo | Теги: відпочинок у Карпатах | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]