phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:16
Збільшення фізичної активності на півгодини в день покращить здоров'я - вчені

 

Вчені заявили, що, якщо літні люди будуть намагатися скоротити час, проведений в сидячому або лежачому положенні, хоча б на півгодини в день, стан їхнього здоров'я значно покращиться. Стаття, що розповідає про роботу дослідників, була опублікована в журналі Health Education & Behavior.

Згідно з дослідженнями фахівців, літні люди проводять в середньому 8,5 години на день сидячи або лежачи. Через нестачу фізичної активності у них розвивається ожиріння, трапляються серцеві напади.

Вчені провели експеримент, в якому взяли участь люди старше 60 років. Протягом восьми тижнів дослідники дзвонили їм по п'ять разів на день і мотивували на те, щоб люди робили якісь активні дії: виходили на коротку прогулянку з собакою, піднімалися і спускалися по сходах або просто вставали з крісла і протирали пил на книжкових полицях.

Результати роботи показали, що учасникам досліду вдалося збільшити проведений на ногах час в середньому на 27 хвилин в день. Відповідно до думки самих випробовуваних, навіть таке незначне збільшення фізичної активності змусило їх відчувати себе краще: люди стали швидше ходити, краще виконувати щоденні домашні справи, їх настрій помітно покращився.

Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 1111 | Додав: adminA | Теги: збільшення фізичної активності, півгодини, вчені, день покращить здоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]