phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:45
Зелені банани - їх переваги

 

Що таке зелені банани

Зелені банани — це просто незрілі жовті банани, які не перетворили велику частину свого стійкого крохмалю в більш легко засвоювані цукри. Це, як правило, робить плід непривабливим, тому що він більш восковий і крохмалистий у своїй консистенції, і явно менш солодкий. Більшість бананів є зеленими, коли їх збирають, але вони поступово дозрівають при відправленні.

Зелені банани мають високий рівень протопектину, який метиленовий газ перетворить на крохмаль і в засвоюване волокно протягом процесу дозрівання. Жовті банани володіють низьким рівнем вмісту стійкого крохмалю, що полегшує їх перетравлення. Хоча насправді дуже корисно є саме зелені плоди, але так як більшість людей відлякує їх смак, вони все одно вживають лише жовті. Варто сказати, що цей недозрілий плід має значний харчовий профіль і ряд унікальних переваг для здоров’я, які можуть зробити його кращим для деяких людей.

Живильні властивості зелених бананів

Основна харчова і енергетична цінність зелених бананів полягає у високому вмісті стійких крохмалів і коротколанцюгових жирних кислот, а також у такій же кількості ключових вітамінів і мінералів. Серед цих поживних речовин можна виділити калій і натрій, а також пристойну кількість харчових волокон і навіть невелику кількість білка. А один зелений банан середнього розміру містить тільки 81 калорій, що робить його прекрасною складовою частиною здорового харчування. Також він буде доречний при дієті.

Користь для здоров’я

Найважливішими корисними властивостями зелених бананів вважають їх здатність збільшувати всмоктування поживних речовин, поліпшувати травлення, сприяти втраті ваги, а також знижувати кров’яний тиск, підвищувати обмін речовин і регулювати рівень цукру в крові.

Поліпшення абсорбції поживних речовин

Якщо у вашому раціоні присутні недонестиглі банани, це може поліпшити ваш загальний стан здоров’я, особливо товстої кишки, завдяки наявності в ньому коротколанцюгових жирних кислот. Дослідження показали, що цей тип жирної кислоти прискорює здатність організму до поглинання поживних речовин, особливо кальцію.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Переваги, зелені банани | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]