phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:03
Землю заполонять звірі - якщо люди стануть вегетаріанцями

 

 

Союз вегетаріанців Німеччини навів дані про те, скільки тварин з'їдає впродовж життя середньостатистичний німець, і про те, скільки свійських представників фауни могла б врятувати повна відмова жителів країни від м'яса, пише Кореспондент.

Згідно з даними, наведеними в доповіді, кожен німець з'їдає за своє життя в середньому 1094 тварин: чотири корови чи телят, чотири вівці, дюжину гусаків, тридцять сім качок, сорок шість індиків, сорок шість свиней і дев'ятсот сорок п'ять курей.

Загалом по Німеччині, без урахування риби і морепродуктів, щорічно з'їдають близько мільярда ста тисяч тварин.

"Якби кожен день у році був вегетаріанським, від забою можна було б врятувати 157 мільйонів тварин", - наголошується в доповіді.

Сьогодні в Німеччині проживають від п'яти до шести мільйонів вегетаріанців. Ця цифра порівняно невисока: в Індії, найбільш вегетаріанській країні світу, м'яса не їдять близько сорока відсотків населення – переважно з релігійних міркувань.

Всесвітній день вегетаріанця відзначають у четвер, 1 жовтня. Він був введений у 1977 році на вегетаріанському конгресі в Шотландії.

Нагадаємо, що за даними вчених з університетів Британії і Нової Зеландії, серед вегетаріанців рідше зустрічаються випадки захворювання на рак крові, сечового міхура або шлунку. У той же час імовірність захворіти на рак шийки матки удвічі вища для вегетаріанців і тих, хто їсть рибу, порівняно з м’ясоїдами.

 

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1217 | Додав: adminA | Теги: Звірі, люди вегетаріанці, земля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]