phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:54
Жінкам після 50 варто споживати ці продукти: список
Магній надзвичайно важливий для нормальної роботи нашого тіла. Він бере участь у багатьох хімічних реакцій в організмі і допомагає підтримувати хороше здоров’я. Особливо цей мікроелемент корисний для тих, хто старший.

Багато з нас не добирають рекомендовану добову норму магнію в 400 міліграм, хоча це зробити не так складно. Навіть таблетки не потрібні!

Просто вживайте більше продуктів, багатих магнієм, і все буде в порядку.

Темний шоколад

Темний шоколад не тільки смачний, але і корисний. Він дуже багатий магнієм: в 30 грамах (п’ять часточок) міститься 64 мг, а це 16% від рекомендованої денної дози.

Темний шоколад також містить багато заліза, міді, марганцю і пребіотичних волокон, яким із задоволенням перекусять корисні кишкові бактерії.

Підтримувати мікробіом в здоровому стані дуже важливо-він займається безліччю важливих речей, від перетравлення і засвоєння корисних речовин до підтримки імунітету.

На цьому шоколадна користь не закінчується: той сповнений корисними антиоксидантами. Ці речовини нейтралізують вільні радикали-шкідливі молекули, які можуть пошкодити наші клітини і привести до хвороб. Хтось із вчених навіть вважає, що саме вільні радикали винні в старінні нашого організму, тому нейтралізація їх негативного впливу може продовжити термін і якість життя.

Темний шоколад особливо корисний для здоров’я серця, оскільки містить флавоноїди – потужні антиоксидантні сполуки.

Ці сполуки запобігають окисленню і прилипання "поганого" холестерину ЛПНЩ до клітин, що вистилають внутрішню поверхню наших артерій.

Щоб отримати максимум від темного шоколаду для серця, кишечника і організму в цілому, виберіть продукт, що містить не менше 70% какао (чим вище — тим краще!).

Авокадо

На відміну від більшості фруктів, авокадо містить багато жирів, особливо корисних для серця мононенасичених.

Дослідження показали, що вживання в їжу авокадо може зменшити загальну кількість запалень, підвищити рівень "хорошого" холестерину в організмі і знизити кількість "поганого". А ще він збільшує відчуття ситості після їжі.

Горіхи

Горіхи поживні і смачні — це незаперечний факт. А ще в них багато магнію, особливо в мигдалі, кешью і бразильських горіхах. 30 грам кешью містить 82 мг магнію або 20% від денної потреби дорослої людини.

Бразильські горіхи надзвичайно багаті селеном. Всього два Бразильських горішка повністю закривають нашу в ньому добову потребу.

Крім того, горіхи мають протизапальну дію, корисні для здоров’я серця і вміють знижувати апетит.

Бобові

Бобові - це ціле рослинне сімейство, але ми, в основному, рекомендуємо сочевицю, квасолю, нут, горох і соєві боби.

Вони вкрай багаті мікроелементами, в тому числі магнієм. Порція вареної чорної квасолі, яка вміщається в долоні, містить вражаючі 120 мг магнію — 30% від потрібної дози.

Клітковини в бобових теж з надлишком, що знижує її глікемічний індекс (в порівнянні з крупами і виробами з пшеничного борошна). Відповідно, вживання бобів може знизити рівень холестерину, поліпшити показники цукру в крові і знизити ризик серцевих захворювань.

Тофу

Тофу – один з основних продуктів харчування в вегетаріанській дієті через високий вміст білка.

У 100 грамах тофу міститься 53 мг магнію, що становить 13% від потреби дорослої людини. Ця ж порція наситить їдця 10 грамами білка і покриє 10% потреби в кальції, залозі, марганці і селені.

Деякі дослідження показують, що вживання тофу може захистити артерії і знизити ризик виникнення раку шлунка.

Насіння

Насіння неймовірно корисні! І не тільки соняшникові. Насіння льону, гарбуза і чіа також містять велику кількість магнію. Гарбузове особливо гарне – 150 мг магнію на 30 грам. Крім того, насіння багате залізом, мононенасиченими жирами і омега-3 жирними кислотами.

Що щодо клітковини? Її в насінні величезна кількість, майже всі вуглеводи в насінні припадають на харчові волокна.

Насіння містять антиоксиданти, що захищають наші клітини від шкідливих вільних радикалів, а лляне насіння знижує рівень холестерину і може допомагати боротися з раком молочної залози.

Льон також відмінно розбухає в шлунку і допомагає з почуттям голоду (але обов’язково пийте достатню кількість води!)

Риба

Риба, особливо її жирні види, вкрай корисна і поживна. Багато видів риб з високим вмістом магнію(в тому числі лосось, скумбрія і палтус) прекрасно доповнюють раціон. Риба багата калієм, селеном, вітамінами групи В і іншим корисними мікроелементами.

Вживання жирної риби знижує ризик розвитку деяких хронічних захворювань, зокрема серцевих. Вчені пов’язують цей факт з високим вмістом омега – 3 жирних кислот.

Банани

Найпопулярніший фрукт в світі! Банани популярні через велику кількість калію, що допомагає здоров’ю серцево-судинної системи. Але і магнію в них не менше.

Крім того, банани містять вітамін С, Вітамін В6, марганець і клітковину. Тільки не надто захоплюйтеся: в бананах багато вуглеводів і цукру.

Зелень

Ми відмінно знаємо, як корисно їсти зелені овочі, але нагадати про це ще раз не зайве. Додайте в раціон капусту, шпинат, броколі і різні сорти салату.

Цільнозернові продукти

Цільні зерна є відмінними джерелами багатьох поживних речовин, в тому числі магнію. Швидше за все, ви і так вживаєте пшеницю, овес і гречку, але придивіться до упаковки. Якщо крупа позначена як “для швидкого приготування”, користі в ній буде набагато менше, ніж в традиційній (яку потрібно варити, і, можливо, навіть закутати для особливого томління).

30 грам сухої гречки містять 65 мг магнію (16% від необхідної нам кількості). Багато зернових також містять велику кількість вітамінів групи в, селену, марганцю і клітковини.

Вчені довели, що цільнозернові продукти зменшують запалення і знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 399 | Додав: radymo | Теги: жінка, користь, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]