phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:04
Житель Волгограда запропонував будувати соціальне житло з відходів і першим звів собі такий будинок

Житель Волгограда Роман Себекін кілька років тому звів собі будинок, який виявився на диво дешевим підприємством, так як житло своє він побудував з відходів, а вірніше - з різноманітного пластикового сміття, а ось клей купити вигідно для такого будівництва вдалося на сайті dlab.com.ua.

У місті-мільйоннику Волгограді на місяць отримують не менше 30 тонн таких відходів і закопувати його собі під ноги Роману здалося марнотратним.

Підбираючи відповідні недорогі матеріали, він познайомився з технологією полістиролбетону - так називаються блоки для стін, зроблені зі звичайного сміття. У підсумку свій "пластиковий" особняк Роман збудував за лічені місяці.

Але перш за все в одному з покинутих складських приміщень він створив невелике виробництво по переробці вторсировини. Було це п'ять років тому, тепер по всій області з використанням будматеріалів з колишнього пластику вже зведено понад півсотні житлових малоповерхових будинків і навіть один дитячий садок. З вторсировини виробляють популярні у садівників шпалери (опори) для молодих саджанців і виноградників.

"Технологіями переробки пластику ми вбиваємо одразу трьох зайців, - розповів Себекін. - Проводимо цивілізовану утилізацію відходів, здешевлюємо ринок будматеріалів, економимо при будівництві соціальних об'єктів і індивідуальних будинків".

Місцеві чиновники виробничі новації підтримують, але поки лише на словах. Залучити бізнес теж не вдається. Комунальні керуючі компанії, мережеві магазини, ресторани і навіть фірми, що займаються вивозом побутових відходів на полігони, від пропозицій налагодити пластиковий ланцюжок від сміттєвого кошика до виробництва виробів відмовляються. Але Роман сподівається, що незабаром вигідність його пропозиції гідно оцінять жителі регіону, які зацікавлені у дешевому і якісному житлі.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1908 | Додав: admin | Теги: клей купити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]