phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:16
Життя після смерті чи є воно, що кажуть релігія та вчені
Різні культури та релігії мають різні концепції про те, що стається з людською душею після смерті фізичного тіла.

Питанням "чи є життя після смерті" цікавився, напевно, кожен. Проте знайти на нього відповідь, вочевидь, неможливо — ми можемо тільки припускати, що чекає на людство після потрапляння до "кращого світу". Водночас це питання є одним з найдавніших та найбільш складних у філософії, релігії та духовності.

Так, уявлення про життя після смерті є важливим питанням для людей, які б хотіли продовження свідомого життя після смерті фізичної оболонки. Здебільшого подібні уявлення обумовлені вірою в безсмертя душі, характерною для деяких релігійних і релігійно-філософських світоглядів.

Різні культури та релігії мають різні концепції про те, що стається з людською душею після смерті фізичного тіла.

Існують також філософські та наукові підходи до цього питання, які можуть розглядати післясмертя як метафору або як продовження впливу особистості через спогади, вплив на інших тощо, без прямого переходу душі в інше існування.

Що про життя після смерті каже релігія

У християнстві, ісламі, юдаїзмі та інших релігіях вірять в існування післясмертного життя, де душа переходить в інший стан буття, наприклад, в рай, пекло або інше місце, залежно від вчення кожної конкретної релігії.

У таких духовних системах, як буддизм та деякі школи індуїзму, концепція післясмертного життя може бути складнішою. У буддизмі, наприклад, вірять у цикл перевтілення (сансару), де душа проходить через безліч життів, поки не досягне нірвани —  стану відсутності страждань.

Що кажуть про життя після смерті науковці

Погляди вчених на питання життя після смерті різняться. Більшість не вважають, що є наукові докази або підтвердження існування життя після смерті, оскільки це питання переважно лежить за межами сфери досліджень, доступних для науки в сучасному розумінні.

Науковий підхід до питання післясмертя часто обмежується аналізом фізичних явищ, таких як біологічний розпад тіла та хімічні процеси, що відбуваються у мозку. З цього погляду, смерть означає припинення функцій організму, зокрема мозку, що відповідає за усвідомлення та інтелектуальні процеси.

Деякі науковці також досліджують психологічні аспекти досвіду смерті, такі як відчуття, які звичайно описують люди, що пережили клінічну смерть і пізніше були реанімовані. Проте, тлумачення цих досвідів може бути різним і необов'язково вказувати на реальне існування життя після смерті.

Позаштатний професор Інституту Санта-Фе та професор натурфілософії в Університеті Джона Гопкінса Шон Керролл вважає, що після того, як людина помирає фізично, не існує матеріального розуміння того, як можна продовжувати жити в іншому світі.

"Це тому що не існує частинок і сил, які могли б утримувати інформацію у вашому мозку після смерті. Не існує способу, щоб знання про те, ким ви були до смерті, збереглися після того, як хімічна реакція, яка визначає ваше життя, завершиться. І я говорю насправді не про якийсь позаматеріальний дух, який якимось чином залишався б з вами навіть після того, як ваше тіло перестало існувати — це несумісне із законами фізики", — зазначив вчений.

Отже, відповідь на ваше питання "чи є життя після смерті" залежить від вірувань, переконань та точки зору кожної конкретної людини.
Категорія: Релігійні поради | Переглядів: 277 | Додав: radymo | Теги: життя, релігія, смерть, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]