phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:41
Журавлина - природний антибіотик

 

Користь журавлини полягає в багатьох її поживних якостях.

Журавлина, насамперед, активний антиоксидант, вона оберігає клітини від шкідливого впливу вільних радикалів, захищає від старіння.

Журавлина багата солями калію і вітаміном С, її вживання є профілактикою простудних захворювань і вона захищає організм від впливу вірусів. Не дарма, найпершим засобом боротьби з температурою є чай з журавлиною, вона змушує всі шкідливі речовини виходити з сечею і потім, завдяки цьому ефекту вже наступного дня хворим стає краще і температура знижується. Ягоди і екстракт журавлини вживають як жарознижувальний, прохолоджувальний і протицинготний засіб, а також для посилення дії антибіотиків і сульфаніламідів. Журавлина має властивість протистояти інфекційним захворюванням і запаленням.

Користь журавлини незаперечна при такому типово жіночому захворюванні як цистит. Лікарі радять пити по 300 мл журавлинного соку на день як профілактику загострення цієї хвороби. Ця лікувальна властивість журавлини виявляється завдяки проантоціанідінам і бензойній кислоті в її складі, які уповільнюють прикріплення бактерій до стінок сечовивідних шляхів і запобігають запалення в цих органах. Навіть при ниркових ускладненнях цукрового діабету рекомендують пити журавлинний сік або морс.

Журавлину вважають натуральним антибіотиком, так як вона запобігає розмноженню хвороботворних бактерій в сечовому міхурі, що підтверджується науковими дослідженнями.

Так, згідно з результатами систематичного огляду, опублікованого в журналі «Archives of Internal Medicine», вживання продуктів харчування, що містять журавлину, асоційоване зі зниженням ризику інфекцій сечовивідних шляхів (ІМП). У цій науковій роботі доктор медицини Чи-Хунг Вонг (Chih-Hung Wang) зі співавторами проаналізували результати досліджень, які порівнюють инцидентность в ІМП серед осіб, що вживають і не вживають продукти, що містять журавлину. У клінічних випробуваннях брали участь 1616 добровольців. Добова доза вживання журавлини в експериментальних групах коливалася в межах 0,4-194,4 г. Результати показали, що у осіб, що вживали журавлину, ризик розвитку ІМП був нижче на 38%, ніж у решти добровольців.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1196 | Додав: adminA | Теги: журавлина - природний антибіотик | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]