phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:15
Злоякісна меланома - хто найчастіше хворіє

Хто найчастіше хворіє на рак?

За офіційними даними, випадки меланоми збільшуються на 12% щороку у чоловіків у віці 60 років і старше протягом останніх двох десятиліть. Серед літніх жінок ця цифра збільшується на 9%, а серед молодих чоловіків — на 8%.

Злоякісна меланома тепер займає п’яте місце серед найпоширеніших видів раку, зачіпаючи більше 13000 британців щорічно і вбиваючи 2000 пацієнтів на рік. Експерти звинувачують в цьому надмірне перебування на сонці в жарких країнах, яке було поширене починаючи з 1960-х років, а також прагнення молодих людей проводити більше часу на сонці в гонитві за красивим загаром.

Меланома частіше зустрічається у чоловіків на спині, де вельми важко виявити ранні зміни у родимок. Експерти вважають, що рівень захворюваності на рак шкіри так швидко зростає серед людей похилого віку тому, що важко відрізнити рак шкіри від інших нешкідливих захворювань, таких як бородавки, які зазвичай розвиваються в більш пізньому віці. Літні люди також мають швидкий ріст меланоми на тулубі і верхніх кінцівках.

Фахівці кажуть, що підвищення інформованості про ознаки раку шкіри, а також профілактика його розвитку шляхом зниження перебування на сонці може допомогти зменшити зростання рівня захворюваності злоякісною меланомою серед літніх.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: злоякісна меланома - хто найчастіше | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]