phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:34
Змусити орхідею пишно цвісти - за допомогою одного лимона
Лимонна вода підходить для підгодовування всіх сортів орхідей. Однак важливо знати, як приготувати лимонний сік для листя та квітів орхідей, а також як часто їх можна поливати цим розчином.

Власникам орхідей добре відомо, що здорову орхідею можна визначити за жирним, насиченим корінням і пружним, зеленим, жорстким листям. Якщо ж у орхідеї листя в'яле, без тургору, а сама рослина давно не цвіте, спробувати виправити ситуацію можна, використавши звичайний лимон.

І справді, ті господині, які люблять цвітіння саме орхідей вдома і розводять їх із задоволенням, добре знають, що для того, щоб у орхідей були гарні квіти бажано час від часу додавати у воду для поливу кілька крапель лимонного соку.

Так, лимонний сік корисний орхідеї не тільки тим, що створює кисле середовище для гарного росту рослини. Цей інгредієнт також зміцнює кореневу систему квітки та запобігає її деградації.

А ще в лимоні міститься велика кількість натурального калію і вітаміну С, яке наповнює листя орхідеї, допомагаючи їм відновлюватися і живити всю рослину в цілому.

Також не варто забувати, що лимон – це антиоксидант, який ще діє і як захисний засіб проти комах, відлякуючи їх.

Важливо! У жодному разі не можна використовувати чистий лимонний сік! Не допускайте його потрапляння на коріння та в точку зростання листя – це може викликати зворотний ефект (в'янення листя). Як відомо, те, що в малих дозах є ліками, у великих дозах – отрута.

Лимонна вода для орхідей: правила приготування

Якщо у вас немає свіжого лимона, підійде лимонна кислота. Візьміть літрову банку теплої води, додайте до неї 1 чайну ложку лимонного соку або 1 г лимонної кислоти. Ретельно перемішайте. Лимонна вода для орхідей готова до використання.

Як обприскувати орхідеї лимонним соком

Обприскувати орхідеї лимонним соком можна лише за теплої погоди. Тобто у приміщенні, де стоять рослини, має бути не менше ніж 24 градуси тепла. Такий засіб стане чудовим захистом від грибків та інших захворювань, а також допоможе підвищити імунітет рослини. Якщо все робити правильно, орхідея дуже скоро порадує око рясним цвітінням.

Слід зазначити, що таке удобрення краще вводити за допомогою занурення вазону в розчин. Робити це потрібно не частіше ніж двічі на місяць.

Важливо! Лимонна вода не підходить для тих орхідей, які вже випустили бутони, тому що виникає високий ризик, що вони скинуть квітконоси.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 243 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]